12 EYLÜL 1980, ÜLKEMİZ İÇİN TEMİZLENMESİ GEREKEN KARA BİR LEKEDİR

12.10.2007/Kayseri

12 EYLÜL 1980, ÜLKEMİZ İÇİN TEMİZLENMESİ GEREKEN KARA BİR LEKEDİR

Bu gün ne yazıktır ki, 12 EYLÜL 1980 Askeri Darbesinin 27. yıl dönümüdür.

Bilindiği üzere 12 EYLÜL 1980'de silahlı kuvvetler tarafından millet iradesine el konulmuş, T.B.M.M keyfi olarak dağıtılmış, seçilmiş hükümet ve devletin başkanı olan Cumhurbaşkanı görevden alınmış, mevcut anayasa ortadan kaldırılmak suretiyle, askeri cunta ülke yönetimine el koymuştur.

Fiili olarak üç yıl kadar süren cunta idaresinde, binlerce insanımız karakollarda ve ceza evlerinde insanlık dışı işkenceler görmüş, yüzlercesi ölmüştür, binlercesi ise sakat kalmış veya mağdur edilmiştir. Ayrıca, birçok Türk vatandaşının yuvası dağılmış ve istikballeri karartılmıştır.

Bu yetmiyormuş gibi çok sayıda insanımız da yurt dışına çıkmak zorunda bırakılmış, sürgün hayatı yaşatılmış, ne acıdır ki doğup büyüdüğü ülkenin vatandaşlığından çıkartılmıştır.

Unutmamak gerekir ki, bu büyük zayiata uğrayan insanların büyük bir kısmı geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve yetişmiş beyinlerimizdi. Bu kadar genç insanın piyasadan silinmesi, etkisiz hale getirilmesi, memleketimiz açısından maddi ve manevi büyük kayıplar olarak tarihe geçmiştir.

Hiçbir hukuki dayanağı olamayan, millet iradesini ayaklar altına alıp ülkemize olmadık yaralar açan 12 EYLÜL 1980 darbesini yapan şahıslar ve kurumlar hakkında, ne yazık ki bu güne kadar hiçbir hesap sorulmamıştır. Yaptıkları tüm kötülükler, kar hanelerine kazanç olarak yazılmıştır.

Ülkemizde millet iradesinin bundan sonra hiçbir zaman ayaklar altına alınmaması, haksızca 50 gencimizin bir daha idam edilmemesi, yüzlerce insanımızın insanlık dışı işkencelerle öldürülmemesi için, yapılması gereken bir takım işlerin olduğuna inanıyoruz. Memleketimize bir daha maddi ve manevi yönden telafisi mümkün olmayan zararlar vermeye hiçbir kurum, kuruluş veya şahısın teşebbüs etmemesi için, 12 EYLÜL 1980 darbesini yapanlar hakkında yasal düzenlemeler yapılarak hesap sorulmasını, ülkemize verdikleri her türlü zararın onlardan tazmin edilmesini Mazlumder olarak sabırsızlıkla bekliyor ve istiyoruz.

AHMET TAŞ

Mazlumder KAYSERİ Şubesi Başkanı