2016 DA KATLİAMLAR VE KANLI DARBELER YILI OLDU

2016 DA  KATLİAMLAR VE KANLI DARBELER YILI OLDU

2016 yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. 1 Ocak 2016‘dan bu güne devam eden koca bir yılda dünyada ve Türkiye’de katliamlar, kanlı darbeler ve soykırımlarla geçen zulüm dolu bir yılı geride bıraktık.

2016 yılı basında hakkın, adaletin, hukukun ve erdemli bir insan hayatının yaşandığı bir yıl dilemiştik. Ne yazık ki dileklerimiz hüsranla sonuçlandı. Dünyada ve ülkemizde gözyaşı dinmedi. Analar dul kaldı, babalar yüreklerine taş bastılar. Ne yazık ki koca bir yıl insan haklarının acımasızca ihlal edildiği bir yıl oldu.

Dünyada;

1. Suriye’de süren çatışmalarda on binlerce insan (kadın, çocuk, yaşlı) başta olmak üzere iç çatışmalarda hayatını kaybetti. Halep’te 2016 sonuna doğru büyük bir soykırım yaşandı. 50 bin Halepli, Haşli şabi, Baas ve Rus katliamından son anda kurtarıldı.
  2. Irak’ta DAİŞ, Haşli şabi, PKK ve diğer örgütlerin saldırıları sonucu binlerce insan hayatını kaybetti, on binlercesi yerlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kaldı.
  3.  Yemen’de devam eden iç çatışmalarda yüzlerce insan öldü, yüzlercesi de ülke içerisinde sığınmacı durumuna düştü.
  4. Filistin’de İsrail zulmü, Mısır’da darbeci Sisi zulmü devam etti. Onlarca insan öldürüldü, yüzlercesi hapishanelerde zulüm gördü.
  5. Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Müslümanlara zulümleri devam ederken, Bengaldeş’te ileri yaşlardaki Cemaati İslami liderleri hukuksuz ve adaletsiz kararlarla idam edildi. Libya, Sudan, Somali ve Nijerya da iç çatışmalar ve terör sebebiyle binlerce insan öldürüldü, binlercesi de yerlerinden, yurtlarından edildi.
  6. Fransa’da, Almanya’da ve Belçika’da terör saldırıları sonucu yüzlerce insan hayatını kaybetti. Bu ülkelerde OHAL getirildi, temel hak ve hürriyetlere kısıtlamalar getirildi.
  7. Afrika, Ortadoğu ve Uzak Doğu ülkelerinden Avrupa’ya sığınmak için yollara düşen binlerce insan Ak Denizde boğuldu, yüzlercesi de Balkan Ülkelerindeki zorlu yürüyüşte hayatını kaybetti.

Türkiye’de;

1. PKK’nın şehirleri savaş alanına çevirmesi, DAİŞ’in, PKK’nın ve DHKP-C’nin büyükşehirlere yönelik bombalı saldırılar düzenlemeleri sonucu asker, polis, sivil yüzlerce insanımız hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı.
  2. 15 Temmuz 2016 günü meydana gelen silahlı darbe kalkışmasında asker, sivil 246 insanımız hayatını kaybetti, binlerce insanımız da yaralandı.
  3. 15 Temmuz sonrası dönemde FETÖ örgütüne üye olma iddiası ile on binlerce insan hakkında hukuki işlem yapıldı.
  4. PKK’nın Güneydoğu’da şehirlerde başlattığı hendek kazma ve öz yönetim ilanı sonucu başlayan çatışmalarda yüz binlerce vatandaş yaşadıkları yerleri bırakarak başka şehirlere ve bölgelere sığınmak zorunda kaldı.
  5. 28 Şubat dönemi ve daha sonraki kumpas dönemlerinin mağdurları ne yazık ki hukuki düzenlemeler yapılamadığı için hayatlarını cezaevinde devam ettirmek zorunda kaldılar.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! 2016 yılında yaşanan mağduriyetlerden ve insan haklarına yönelik saldırılardan dolayı üzüntümüzü dile getirirken yaşayacağımız 2017 yılının ülkemizde ve dünyada haksızlığın, hukuksuzluğun, kanlı darbelerin, iç çatışmaların, katliamların yaşanmadığı, insanların bir ve beraber, kardeşlik ve adalet içinde yaşayabileceği, mazlumların sahipli olduğu bir yıl olmasını diliyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-01-02
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ