2016 YILINDA KAN VE GÖZYAŞI HİÇ DİNMEDİ

10 Aralık tüm dünyada İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. Hem dünyada hem de ülkemizde insan hakları adına sadece kan ve gözyaşı vardı. Dünyanın değişik coğrafyalarında hayatlarını bin bir zorluklar altında idame ettirmeye çalışan başta Suriye, Irak, Arakan, Yemen, ABD ve daha bir çok yerde katliamlar, savaşlar, ırkçı polis saldırıları, iç çatışmalar, kadın cinayetleri, sığınmacıların denizlerde ölümü ve maden facialarında Türkiye’de ve dünyada yüz binlerce insan öldü, yüz binlercesi yaralandı.

Ülkemizde geçtiğimiz günlerde Adana Aladağ'da 12 yurt öğrencisinin ihmal sonucu çıkan yangında hayatını kaybetmesi yine Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki yurt yangının da 6 kişinin ölümü ve son olarak Kahramanmaraş'taki yurt yangını da bu yılın son aylarında yaşadığımız acı olaylardan bir kaçı. Bütün bu olaylar gösteriyor ki  kamu yurtlarında ve özel yurtlarda daha sıkı denetimler yapılmalıdır. Ayrıca Olaylarda ihmali bulunanlar hakkında da gerekli hukuki işlemler ivedilikle yapılmalıdır.

10 Aralık gecesi ise İstanbul Vodafone Arena stadı yakınında düzenlenen bombalı araç saldırısı ile Macka Parkı'ndaki canlı bomba saldırısında 34 ‘ü emniyet mensubu, 9’u sivil ve kimliği belirlenemeyen 1 kişi olmak üzere 44 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 155 kişi de yaralanmıştır. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

10 Aralık günü tüm dünyada İnsan Hakları Günü olarak kutlandığı bu gecede ülkemizi yasa boğan bu ihanet çetesinin köklerini maalesef batı ülkeleri beslemektedir. İnsan haklarına bağlılığını her fırsatta dile getiren sözde batılılar, PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmelerine rağmen, Avrupa’nın başkentlerinde çadır açmaları, kırmızı bülten ile arananların caddelerinde sallana sallana gezmeleri eylem yapmaları, yine batılı liderler tarafından muhatap kabul edilerek saraylarda ağırlanmaları batılı ülkelerin gerçek yüzlerini ortaya koymaktadır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak başta PKK/TAK terör örgütünün bu vahşi terör eylemlerini lanetliyoruz. İnsanın en temel değeri olan yaşama hakkını hedef alan bu ve benzeri saldırılar karşısında vicdanını kaybetmemiş insanlığı seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. Katliamın sorumlularının bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini ve benzer katliamların bir daha yaşanmaması için ilgilileri de daha tedbirli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.  Ayrıca kamu ve özel yurt denetimlerinin daha sağlıklı yapılmasının insan ölümlerini engelleyici ciddiyet ve titizlikte yapılmasını talep ediyoruz.

Kahraman CALASIN

MAZLUMDER Kayseri Şube Bşk. Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-12-14
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20