2018'DE ZULÜMLE GEÇTİ

2018 YILINDA’DA 28 ŞUBAT ZULMÜ DEVAM ETTİ

2018 yılını geride bıraktık. Koskoca 1 yıl içinde yılın başından itibaren insanlık için, adalet için ve mazlumlar için yaptığımız çağrılara ne yazık ki ülkemizde ve dünyada beklediğimiz karşılığı bulamadık.

Ülkemizde

• 28 Şubat döneminden bu yana hapislerde çürüyen mazlumlar için 2018 yılının başından itibaren her ayın 28’in de adliye önleri, meydanlar, ceza evleri önleri ve şube salonlarında STK’lar, üyelerimiz ve halkımızla yaptığımız yeniden yargılanma ve özgür bırakılma çağrılarımıza ne yazık ki idareciler nezdinde karşılık bulamadık. Brifingli yargı mazlumlarının çilesi devam etti.
  • Sayıları 5 binleri bulan erken evlilik mağdurları ve ömür boyu nafaka mağdurlarının çilesi tüm çağrılarımıza rağmen yeni bir hukuki düzenleme yapılmadığı için devam etti. Çocuklar öksüz büyümeye, babaları da hapis hayatı sürmeye devam etti.
  • 25 yıldan bu yana hapislerde çürüyen ömürlerinin sonuna yaklaşan Sivas olayları mahpuslarının yeniden yargılanma yada Cumhurbaşkanının af yetkisi kullanılmadığı için hapishane çileleri devam etti.
  • OHAL mağduru on binlerce insan mahkemelerden takipsizlik, emniyet müdürlüklerinden temiz raporları almalarına rağmen OHAL komisyonlarının hukuk ve vicdan tanımayan keyfi kararlarıyla görevlerine iade edilmediler, muhtaçlık içinde çile çekmeye devam ediyorlar.
  • Müslüman, mütedeyyin, vatansever ülke insanımızın kurduğu hayır ve insan hakları derneklerine (İHH, MAZLUMDER, İLKDER vb) üye olan insanların çocukları sınavlarda başarılı oldukları halde güvenlik soruşturmaları olumsuz çıktı gerekçesiyle kamu hizmetine girme hakkından mahrum bırakılıp devlet kurumları tarafından ayrımcılığa ve hak gaspına maruz bırakıldılar.
  • Gerek kamunun gerekse sivil toplum kurumları ve insanlarımızın sahip çıkamaması sebebiyle 1 yılda kurulan 600 bin evlilik müessesesinin ¼’ü olan 130 bini boşanma ile sonuçlandı.

Bunlar ve bunlar gibi devlet kurumlarında ve vatandaşımızda insanlık adına ilgi ve adalet bekleyen mazlum ve mağdurların yanında dünyanın farklı coğrafyalarında meydana gelen mağduriyetler ve mazlumiyetleri dile getirmemek elbette olmaz. Dünyanın gözü önünde

• Suudi Arabistan vatandaşı olan gazeteci Cemal KAŞIKÇI, bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğunda vahşi yöntemlerle katledilerek cesedi ortadan kaldırıldı. Ne yazık ki Arabistan hükümeti katilleri yargı önüne çıkarıp katliamın hesabını vermedi.
  • Gerek Orta Doğu, gerek Akdeniz gerekse Orta Amerika üzerinden ülkelerindeki zulüm ve mağduriyetlerden kaçıp Avrupa ve ABD’ye sığınmak isteyen milyonlarca mazlumun 5 bin kadarı 2018 yılı içinde deniz ve kara yolculuğunda hayatını kaybetti, bir çoğuna da azgın deniz suları mezar oldu.
  • Doğu Türkistan’da yüz binlerce insan Çin Halk Cumhuriyetinin kurduğu insanlık dışı toplama kamplarında asimilasyona maruz bırakılmaya, aileler dağıtılmaya, ibadet, dil ve kültür hakları ellerinden alınmaya, öz vatanlarında köle muamelesi görmeye maruz bırakıldılar.
  • Afganistan’da bir yandan işgalci ABD’nin bombalamaları diğer yandan Taliban, hükümet güçleri ve diğer gruplar arasındaki çatışmalarda her gün yüzlerce insan hayatını kaybetmeye devam etti.
  • Yemen’de 5 yıldan bu yana devam eden Arap Birliği ve İran’ın müdahil olduğu çatışmalar sebebiyle on binlerce insan hayatını kaybetmeye açlık, hastalık ve saldırılar sebebiyle milyonlarca insan da yardıma muhtaç duruma gelmeye devam eti.
  • Suriye’de bir yandan rejim güçlerinin diğer yandan ABD destekli PYD, YPG ve ABD güçlerinin diğer yandan Rus güçlerinin köyleri, okulları, hastaneleri ve yerleşim birimlerini bombalamaları sonucu binlerce insan hayatını kaybetti, sakat kaldı, yaşadığı topraklardan ayrılmak zorunda kaldı.
  • İsrail’in Filistin’de devam eden acımasız ve orantısız güç saldırıları sonucu 1 yıl içinde 500’den fazla Filistinli hayatını kaybetti, abluka sebebiyle Gazze Müslümanları açlık ve imkansızlıklarla boğuşmak zorunda bırakıldı.
  • Tüm bunların yanında Mısır, Sudan, Nijerya gibi Müslüman Afrika ülkeleri Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkeleri, El Salvador, Honduras, Guatemala, ABD gibi Amerika ülkelerinde de insan haklarına müdahale, katliamlar ve hak gaspı olayları 2018 yılı boyunca insanlığın ayıbı olarak devam etti.
  • MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak ülkemizde ve dünyada yaşanan yukarıda bahsettiğimiz insan hakları ihlallerini kamuoyuna ve insanlarımıza duyurmayı görev biliyor, idrak etmeye başladığımız 2019 yılında bahsedilen devletlerin, insanların ve ülkelerin başını öne eğmeye sebep bu ihlallerin bu yıl içinde devam etmemesi için! Başta Türkiye yöneticileri olmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı, BM ve bağlı kuruluşları sorumluluk almaya davet ediyor                                                                      Ahmet TAŞ                                                                                                                     MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk. Yrd.
FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-01-01