ADALET VE HUKUK ÇİĞNENMESİN

Ülkemizde 15 Temmuz 2016 Cuma günü milletin oylarıyla seçilen meşru Cumhurbaşkanı, Büyük Millet Meclisi ve hükümeti alaşağı etmeye yönelik millet iradesine karşı silahlı kuvvetler içinden bir grup kullanılarak yapılan kanlı darbe kalkışmasının üzerinden 2 haftaya yakın bir zaman geçti.

Milletin ülkeyi savunmaları için verdiği silahları, sahibi olan millete doğrultup insanlarımızın katledildiği silahlı ve kanlı darbe kalkışmasında bugüne kadar 250 vatandaşımız bombalar ve kurşunlarla hayatını kaybetti, 1500’den fazla vatandaşımızda yaralandı.

Kanlı darbe kalkışmasının sorumlusu olarak ortaya çıkan FETÖ ve destekçilerine yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda çoğunluğu kamu personeli olmak üzere 15 bine yakın şüpheli gözetim altına alındı, 50 bin kadar çalışan örgüt mensubu şüphesiyle görevden uzaklaştırıldı.

Darbe kalkışmasının devamını önlemek, sorumlularını hukuk içinde adalete teslim etmek gerekçesi ile Milli Güvenlik Kurulunun tavsiyesi, Bakanlar Kurulunun kararı ile ülke çapında 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi. Darbeci örgüte destek verdiği düşünülen çok sayıda okul ve dershanenin faaliyetleri de durduruldu.

Bu gelişmeler yaşanırken FETÖ ile uzaktan yakından bir ilgisi olmayan bazı sivil toplum kuruluşları ve kamu personeli hakkında asılsız ihbar ve yanlış istihbarat sebebiyle kapatma, faaliyetten alıkoyma ve görevden alma gibi mağdur edici, itibarsızlaştırıcı, hukuksuz ve adaleti zedeleyici uygulamalarda ortaya çıktı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! 15 Temmuz 2016 günü milli iradeye karşı yapılan hukuksuz ve kanlı darbe kalkışmasını şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Darbe sonrası yapılan tutuklama ve sorgulamalarda hukuksuzluğa, adaletsizliğe ve mağduriyete fırsat vermemek için asılsız ihbar ve yanlış istihbari bilgilerin titizlikle gözden geçirilmesi için güvenlik güçlerini ve diğer sorumluları dikkatli ve sorumluluk içinde hizmet vermeye davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-07-27
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ