ANKARA’DA İNSANLIK KATLEDİLDİ

13 Mart 2016 Pazar günü Türkiye’nin başkenti Ankara’da şehrin en merkezi bölgesi olan Kızılay’da akşam saatlerinde bombalı saldırıda 35 vatandaş hunharca katledildi, 20 kadarı ağır olmak üzere 100’e yakın insanımız da yaralandı. Bomba yüklü araçla sivil vatandaşlara yönelik basına yansıyan bilgilere göre silahlı PKK örgütü üyesi olan bayan intihar bombacısı tarafından gerçekleştirilen ve daha fazla can kaybı olsun diye şehrin merkezinde bomba yüklü aracın patlatılmasıyla yapılan katliam görünümlü saldırı tüm Türkiye’de büyük bir acı ve üzüntüye sebep oldu. Analar ağladı, evlatlar yetim kaldı, ocaklar söndü.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Tamamen insanlığa yönelik, en kutsal hak olan yaşama hakkını yok etme amaçlı Ankara katliamını yapanları ve katliamı şiddetle kınıyor, azmettiricileri lanetliyor ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor, bu tür katliam görünümlü saldırıların bir daha yaşanmaması için emniyet güçlerini ve istihbarat sorumlularını daha dikkatli olmaya, hükümeti ve sivil toplum kuruluşlarını da çözüm üretmeye davet ediyoruz.

HALEPÇE KATLİAMI BİR DAHA YAŞANMASIN

Halep’çe katliamının üzerinden 28 yıl geçti.

Bundan 28 yıl önce Irak’ın zalim diktatörü Saddam Hüseyin’in verdiği emirle Kuzey Irak’ın Halep’çe kentine savaş uçakları ve helikopterlerden atılan kimyasal gaz ve bombalarla gerçekleştirilen katliam sonucu binlerce Müslüman Kürt hayatını kaybetmişti.

16 Mart 1988 günü meydana gelen ve insanlığın yüz karası olarak tarihe geçen katliamda 6.357 kişi zehirlenerek ya da yanarak ölmüş, 14.765 kişi ağır yaralanmış, on binlerce insan yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalmıştı. Katliam sebebiyle ölenlerin toplam sayısı 43.753, sakat kalanların sayısı ise 61.200 ‘e ulaşmıştı. Ayrıca Halepçe’de ki özürlü doğum oranı 2. Dünya savaşında ABD’nin atom bombası atarak insan kıyımı yaptığı Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerinden 4-5 kat daha fazla olduğu Dünya Sağlık Örgütünce rapor edilmiştir.

Halep’çe katliamı insanlık tarihinin yüz karası katliamlarından biridir. Zalim diktatör Saddam Hüseyin gibi eli kanlı diktatörler ve insanlık düşmanları olduğu sürece Afganistan, Irak, Filistin, Pakistan, Doğu Türkistan, Kuzey Afrika, Çeçenistan, Suriye, Yemen ve diğer bölgelerdeki katliam ve soykırımlar yaşanmaya devam edecektir.

MAZLUMDER olarak; başta Halep’çe katliamında hayatını kaybedenler olmak üzere tüm katliam mağdurlarını rahmetle anıyor, insanlığın bu tip katliamları bir daha yaşamaması için duyarlı insanları, Sivil Toplum Kuruluşlarını, Uluslararası insan Hakları Örgütlerini, İslam İşbirliği Teşkilatını, Birleşmiş Milletleri ve insanlık dostlarını, katliamlar meydana gelmeden alınacak tedbirlerle insanlığa sahip çıkmaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-03-18
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ