BAŞBAĞLARDA KATİLLER BULUNAMADI, HESAP SORULAMADI

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta meydana gelen ve 37 vatandaşımızın yanarak ve kurşunlanarak hayatını kaybettiği katliamdan 3 gün sonra 5 Temmuz günü Erzincan illinin Refahiye ilçesinin BAŞBAĞLAR Köyünde acı bir katliam yaşanmıştı.

Akşam namazı vakti köyü basan sayıları 100 kadar olan eli silahlı katiller savunmasız köy halkını meydanda toplamışlar, 33 vatandaşımızı kurşunlayarak katletmişler, köyü ateşe vererek büyük bir katliama imza atmışlardı.

Olayın faili katiller Sivas’ın intikamı alındı diyerek slogan atarak insanlarımız arasında mezhep çatışması provakatörlüğünü ortaya koyarak köyü terk etmişler daha sonra yapılan soruşturmalar sonucu yakalanarak gözaltına alınmışlardı.

Sonraki günlerde gizli bir el tarafından her türlü adalet ve hukuk çiğnenerek serbest bırakılan katiller izlerini kaybettirmişler, o günden bugüne yakalanıp adalet önüne çıkarılmamışlar, katledilen 33 masum köylü, faili meçhuller listesine girmişti. O günden bugüne tazeliğini hiç kaybetmeyen acı halinde milletin gönlünde derin bir yara olan bu acı olayın üzerinden tam 26 yıl geçti.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak 26 yıl önce yaşanan, 33 masum vatandaşımızın hunharca katledildiği, yürekleri yaralayan BAŞBAĞLAR katliamının faillerinin titiz bir soruşturma ile yakalanıp adalet önüne çıkarılması, yaptıkları insanlık dışı katliamın hesabının sorulması;  olayın, faili meçhuller listesinden çıkarılarak adaletin sağlanması, incinen gönüllerin bir nebze de olsa ferahlatılması için TBMM’yi, Adalet Bakanlığını ve adalet talebi olan STK’ları insiyatif alarak görev yapmaya davet ediyoruz.

Av. Seyfullah YILDIRIM

MAZLUMDER Kayseri Yön. Krl. Üy.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-07-05