BAŞBAĞLAR’IN HESABI ORTADA KALMASIN

Erzincan’ın Kemaliye İlçesi’nin Başbağlar Köyü’nde yaşanan, tüm köyün ateşe verilerek 33 vatandaşımızın kurşuna dizilerek katledildiği olayın üzerinden 25 yıl geçti. Bunca zamana rağmen ne yazık ki olaylar aydınlatılamadı, katliamların katilleri adalet önüne çıkarılıp hesabı sorulamadı.

Başbağlar’da kurşuna dizilerek katledilen 33 vatandaşımızın katillerinin bugüne kadar bulunamaması ailelerinin üzüntüsünü devam ettirmektedir.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, o günden bu güne failleri elini kolunu sallayarak ortada gezen bu vahşetin zaman kaybetmeden aydınlatılıp kamuoyunun ve maktullerin yakınlarının rahatlatılması için Adalet bakanlığını, MİT, Devlet denetleme kurulunu ve TBMM’yi acil göreve davet ediyoruz.

MISIR CUNTASI 5 YILDIR ZULMÜNE DEVAM EDİYOR

Mısır’da Halkın seçtiği meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin haksız, hukuksuz, silahlı ve kanlı bir darbe ile görevden uzaklaştırılmasının üzerinden 5 yıl geçti.

Halkın iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanını silahla devirerek darbe yapan Sisi başkanlığındaki cunta yönetimi Mısır’da bugüne kadar meşru cumhurbaşkanına sahip çıkıp darbeye karşı duran binlerce Müslüman’ı katletti, binlercesini de hapislere attı adaletsiz ve hukuksuz yargılamalarla idama mahkum etti. Mahkum edilen bu insanlar Mısır zindanlarında insanlık dışı muamelelerle ömür tüketiyorlar.

Mazlumder Kayseri Şubesi olarak 2013 teki darbeden buyana geçen 5 yıllık dönemde darbecilerin kurşunları ile hayatını kaybeden Masum Mısır halkına Allah tan rahmet, haksız ve hukuksuzca cezaevine konan ve idama mahkum edilen Müslüman kardeşlerimize sabır diliyoruz. Bu ülkedeki cunta zulmünün daha fazla devam etmemesi içi İslam İşbirliği teşkilatını, vicdanının kaybetmemiş Ortadoğu ülke yetkilerini, insan hakları teşkilatlarını ve sivil toplum kuruluşlarını olaya sahip çıkarak sonuç alıcı tedbirler almaya davet ediyoruz.

Sena ÖZDEMİR

MAZLUMDER Üyesi - Avukat

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2018-07-05
OHAL Raporu