BAYRAMDA İNSANLAR ÖLMESİN

Müslümanların kutsal bayramlarından Kurban Bayramına sayılı günler kala toplumların, resmi ve sivil kurumların bayramın sevinç, kardeşlik ve paylaşım iklimini doya doya yaşamak, yardımlarını gönül coğrafyalarındaki mazlum ve mağdurlara ulaştırmak için yollara düştüğü bu günlerde ne yazık ki! İslam dünyasında katliamlar devam ediyor, mazlumların feryatları göklere yükseliyor.

İDLİB, Suriye’de çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib’de İran ve Rusya destekli rejim güçlerinin karadan ve havadan bombardımanlarıyla her gün onlarca insan hayatlarını kaybetmeye, çok sayıda insan yaralanmaya, binlerce insan da evsiz barksız kalıp ülke içinde sığınmacı durumuna gelmeye devam ediyor.

LİBYA, yıllar önce devlet başkanı Muammer KADDAFİ’nin iktidardan düşürülmesinden bu yana iç çatışmaların devam ettiği Libya’da ABD, BAE, Arabistan, Mısır ve İsrail destekli isyancı General HAFTER’e bağlı silahlı güçlerin karadan ve havadan saldırılarıyla her gün yüzlerce masum hayatını kaybetmeye, yüzlercesi de yaralanmaya devam ediyor.

AFGANİSTAN, 40 yıldan bu yana işgallerden kurtulamayan katliamlar ve çatışmalar ülkesi olan Afganistan’da son günlerde şiddetlenen iç çatışmalarda her gün 50’den fazla insan hayatını kaybetmeye, daha fazlası da yaralanmaya, evsiz yurtsuz kalmaya devam ediyor.

SOMALİ, Doğu Afrika’nın mazlum ve fakirler ülkesi Somali’de EŞ ŞEBAP silahlı isyancı örgütün silahsız halka karşı yaptığı saldırılarda her gün onlarca insan ölüyor, onlarcası da yaralanıyor.

YEMEN, Güney Arabistan’ın mazlum ülkesi Yemen’de İran destekli HUSİLER ile Arap koalisyonu destekli hükümet güçleri arasındaki çatışmalarda her gün yüzlerce insan ölmeye, yaralanmaya, açlık, susuzluk ve tıbbı imkânsızlıklardan telef olmaya devam etmektedir.

KEŞMİR, Kuzey Hindistan’da 1947 yılından beri Hindistan işgali altında esir hayatı yaşayan, halkının çoğunluğu Müslüman olan JAMBU KEŞMİR’de Hindistan parlamentosunun bölgeyi Hindistan’a ilhak etme kararından sonra büyük bir katliam yaşanması ihtimali bayram öncesi halkı korku ve endişeye sevk etmiş bulunmaktadır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak tüm İslam Dünyasının gelecek Kurban Bayramını tebrik ediyor, hakkın, adaletin ve insan onurunun hâkim olduğu gelecek günlere vesile olmasını diliyoruz. Dünyada katliam, yoksulluk, göçler ve hak ihlallerinin yaşandığı coğrafyalarda zulümlerin sona ermesi için İslam İşbirliği Teşkilatını ve Birleşmiş Milletler Teşkilatını acil tedbirler almaya davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-08-07