Beşer ESED Katlediyor, Dünya Seyrediyor

Suriye’de 2011 yılından bu yana devam eden çatışmalar, Beşar ESED’in vahşi katliamlarıyla devam ediyor.

Çatışmaların başladığı 2011 yılından bu güne Baas rejimi başkanı Beşar ESED’in müttefikleri Rusya, İran, Çin ve diğerlerinin verdiği destekle yaptığı katliamlarda ölenlerin sayısı 300 bin’i aşmış bulunuyor.

Son katliamda başkent Şam’ın DUMA semtinde Baas rejimi uçaklarının Beşar ESED’in emri ile yaptığı vakum bombalı saldırıda 110 sivil öldü, 500’den fazlası da yaralandı.

Beşar ESED’in yaptığı bu saldırı Suriye halkına karşı yaptığı sayısız katliamlardan sadece bir tanesidir.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Başkent Şam’ın DUMA semtine yapılan 100’den fazla insanın ölümüne, 500’den fazla insanın yaralanmasına sebep olan, vicdanı kurumuş dünyanın seyretmekle yetindiği bu vahşi katliamı yapanları ve destekçilerini insanlık adına şiddetle kınıyor, katliamların derhal durdurulması için uluslar arası kuruluşları, İslam İş Birliği Teşkilatını ve vicdanı kurumamış devletleri göreve davet ediyor, katliamda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

RABİA Katliamının Hesabı sorulamadı

Mısır’da halkın seçtiği meşru cumhurbaşkanı Muhammed MURSİ’nin her türlü hukuk ayaklar altına alınarak silahlı bir darbe ile devrilmesinin üzerinden 2 yıl geçti.

3 Temmuz 2013’te Mısır silahlı cuntasının yaptığı hukuk dışı darbeye karşı Müslüman Kardeşler teşkilatının başkent Kahire’de yaptığı silahsız ve saldırısız meşru gösterilere karşı Abdulfettah SİSİ başkanlığındaki cunta askerlerinin Ağustos 2013’te yaptığı silahlı katliamda 3 binden fazla masum insan ölmüş, binlerce insan da yaralanmıştı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Abdulfettah SİSİ başkanlığındaki cunta idaresinin emri ile 14 Ağustos 2013’te başkent Kahire’nin Rabiatül Adeviye ve Nahta meydanlarında toplanan, silahsız, saldırısız protestoculara karşı işlenen katliamın yıldönümünde, katliamda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, Mısır halkına karşı yapılan bu katliamın hesabının sorulması için uluslar arası insan hakları mahkemelerini, insan hakları kuruluşlarını ve İslam İşbirliği Teşkilatını göreve davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-08-19
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ