EZAN ASLA YASAKLANAMAZ

İsrail de gürültüye sebep oluyor gerekçesiyle başta Kudüs olmak üzere Filistin topraklarında ezanın yasaklanmasına yönelik karar tasarısı hazırlanıp görüşülmek üzere parlamentoya gönderildi.

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı bağrında bulunduran Kudüs ve Filistin bugüne kadar hep Müslümanların yurdu olmuş binlerce yıldır ezanla birlikte Allah’ın adının her an anıldığı bu topraklarda ezanın yasaklanmak istenmesi Müslümanlara olduğu kadar diğer semavi dinlerin mensuplarına da saygısızlık ve haksızlıktır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak başta Filistinli Müslümanlar olmak üzere tüm dünya Müslümanlarının tepkisini çeken, hiçbir hukuk ve insanlık vicdanında yeri olamayacak öyle bir yasak girişiminin yasalaşmaması ve uygulanmaması için İsrail yönetimini aklıselime, İslam dünyasını ve yöneticilerini de olaya karşı duyarlı, tepkili ve takipçi olmaya davet ediyoruz.

Muhammed MURSİ derhal serbest olmalıdır

Mısır da 2013’te yapılan kanlı darbe ile görevden alınan hukuk ve vicdan dışı kararlarla idama mahkum edilen devlet başkanı Muhammed MURSİ hakkında verilen idam kararı iptal edildi.

Mısır halkının R’sinin oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed MURSİ’nin arkadaşları da uyduruk kararlarla cezaevine konulmuş ve uyduruk kararlarla başta idam olmak üzere değişik cezalara çarptırılmışlardı.

Mısır halkı başta olmak üzere tüm İslam dünyasında kaygı ve üzüntüyle karşılanan idam kararlarından Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed MURSİ hakkında verileninin iptal edilmesi İslam dünyasında memnuniyetle karşılanmış bulunmaktadır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak Muhammed MURSİ hakkında verilen kararla birlikte diğer arkadaşları hakkında verilen kararlardan da vazgeçilmesi yıllarca uyduruk kararlarla cezaevinde tutulan tüm İhvan-ı Müslüm üyelerinin salıverilerek hürriyetlerine kavuşması için İslam İşbirliği Teşkilatını, Arap Birliği Teşkilatını ve bölgenin aklıselim devlet yöneticilerini ve STK’ları çaba göstermeye davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-11-17
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20