HALEP YANIYOR, İNSANLIK SEYREDİYOR

2011 yılından bu yana 5 yılı aşkın bir zamandır devam eden Suriye’de ki çatışmalarda bugüne kadar yarım milyondan fazla insan hayatını kaybetti. Yüz binlerce insan yaralandı, sakat kaldı. Milyonlarca Suriyeli de ülke dışına çıktı yahut kendi ülkelerinde yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldılar.

Suriye’nin başkenti Şamdan sonra en büyük şehri olan bugüne kadar devam eden çatışmalarda yakılıp yıkılan Halep şehrinde yaşayan insanlar yıllardır zulüm, açlık ve soykırımla baş başa bulunuyorlar.

Suriye’de ki rejim güçlerinin kuşatması altında inim inim inleyen Halep’te, Kurban Bayramında ilan edilen ateşkes kararına uymayan Beşar ESED’in rejim güçlerinin Halep halkına yaptığı varil bombalı saldırılarda son 1 hafta içinde 600’ün üzerinde savunmasız masum insan hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı.

Tüm dünyanın gözü önünde Halep’e ulaşmak isteyen insani yardım konvoylarının rejim güçlerinin bombalı saldırılarında yok edilmesi sonucu hayatta kalmak için hiçbir yardım alamayan Halep’in mazlumlarına seyirci kalmak insanlığın yüz karasıdır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Dünyanın tüm insanlarını, bölgede etkili vicdanını kaybetmemiş devletlerini, başta İslam Dünyası olmak üzere tüm STK’ları göz göregöre acımasız bombardımanlarla yok edilmek istenen Halep halkına sahip çıkmaya, burada yaşanan insanlık dramına seyirci kalmamaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-10-18
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20