Olağanüstü Genel Kurul İlanı
HALEPTE İNSANLIK ÖLMESİN

Suriye’nin ikinci büyük şehri, orta doğunun kadim kentlerinden kültürlerin, mezheplerin ve kavimlerin mozayiği, tarihin insanlığa sunduğu ortak mirası Halep’te! Ne yazık ki insanlık ölüm noktasına geldi.

2012 yılından bu yana muhaliflerin kontrolünde olan Halep’te son aylarda Beşar ESED yönetimindeki Baas güçleri ve onlara yardımcı olan Rus ve İran güçlerinin saldırılarıyla muhaliflerin direnişi sona erdirildi.

Halep’i muhaliflerin kontrolünden almak, buradaki direnişi kırmak için Baas, Rus ve İran güçleri karadan ve havadan yaptıkları saldırılar, attıkları misket bombalarıyla güzelim Halep şehrini harabeye döndürdüler. Şehirde yaşayan savunmasız 300 bin mazlum çaresizlik içinde, silahların gölgesinde sığınacakları bir yer bulabilmek için yalınayak, başı açık yollara düştüler.

Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu insanlık dramı ve katliamlara ne acı ki dur diyebilecek erdemli bir güç ortaya çıkmadı, Halep şehri ölüme terk edildi.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak Halep’te ölümlerin daha fazla devam etmemesi, insanlığın yok olmaması için İslam İşbirliği Teşkilatı, Türkiye, İran, Rusya gibi devletlerin yöneticilerini ön yargılardan ve siyasi kaygılardan uzak aklıselimle bir araya gelerek çözüm üretmeye, insan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarını da olaya sahi çıkmaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-11-30
Adres: Camiikebir Mah. Ulu Sok. Taşhan İşhanı NO: 4/602 Melikgazi/KAYSERİ
E-posta: kayseri[a]mazlumder.org | Telefon: (352) 232 75 20 | Faks: (352) 232 75 20

Ziyaretçi Sayımız : 1963646