HALEPTE SOKAKLAR KAN KOKMASIN

Suriye’de 2011 yılından bu yana devam eden devam eden iç çatışmaların geldiği son nokta Halep’te yaşanan, toplu katliamlara dönüştü.

Bugüne kadar 15 milyon insanın yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldığı çatışmalarda, 1 milyona yakın insan hayatını kaybetti, milyonlarca Suriyeli de ülkelerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Yıllardır rejim güçleri, farklı ülkelerden gelen milisler ve Rusya’nın kuşatması altında hayatta kalma mücadelesi veren ülkenin ikinci büyük şehri Halep’te! Son günlerde yaşanan katliamlar insanlığın yüz karası haline geldi.

Halep’te Beşar ESED’e bağlı Baas güçleri, Rusya, ABD destekli milisler ve Şii milislerin saldırıları sonucu her gün yüzlerce savunmasız insan sokaklarda öldürülüyor, ölenleri toplayacak bir güç olmadığı için Halep sokakları toplanamayan cesetlerle dolmuş bulunuyor.

Hiçbir insani yardımın kuşatmacı saldırganlar tarafından Halep’e girmesine izin verilmediği bugünlerde şehirde tarihin bugüne kadar tanık olmadığı katliamlar, duyarsız dünyanın gözü önünde yaşanmaya devam ediyor.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, Kayseri STK’ları ve Kayseri Suriyeliler dostluk grubu olarak dünyaya ve insanlığa sesleniyor ve diyoruz ki! Halep sokakları cesetlerle dolmasın, Halep’te insanlık yok olmasın, Halep’te çocuk sesleriyle hayat devam etsin diye ayağa kalkan Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği Teşkilatı, İnsan Hakları örgütleri ve vicdanını kaybetmemiş insanlar olarak hep birlikte ayağa kalkıp haykıralım, Halep ölürse insanlık ölür, biz sahip çıkarsak Halep yaşayacaktır.

Sadi ÖZMEN

MAZLUMDER Kayseri Şube Sekreteri

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-12-14
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20