HOCALI KATLİAMI’NIN HESABI 22 YILDIR SORULAMADI

Ermenistan askerlerinin ve çetelerinin 25 – 26 Şubat 1992 gecesi binlerce yıldır Azeri toprağı olan Karabağ’ın Hocalı şehrine baskın yaparak, insanlar uykudayken yaptığı katliamda 600’ün üzerinde masum Azeri öldürülmüş, 500’e yakın insan yaralanmış, 150 kişi kaybolmuş, 1300’e yakın insanda tutsak edilmiş, dünyanın gözü önünde bir soykırım yaşanmıştı.

Tüm insani değerler hiçe sayılarak, uluslar arası hukuk çiğnenerek yapılan bu katliamın hesabı aradan 22 yıl geçmesine rağmen ne yazık ki sorulamadı, katiller yakalanıp adalet önüne çıkarılamadı, kayıpların akıbeti belli olmadı, mülteci durumuna düşen Azeriler yurtlarına döndürülemedi, insanlık Hocalı da ayaklar altına alındı.

MAZLUMDER, Hocalı da 26 Şubat 1992 gecesi yaşanan, tüm uluslar arası hukuk ve insani değerlerin ayaklar altına alındığı katliamın sanıklarının bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılması, kayıpların akıbetlerinin belli edilmesi, yurtlarından edilen Azerilerin yurtlarına dönmelerinin sağlanması, Karabağ da ki Ermeni işgalinin ortadan kaldırılması için başta Türkiye Cumhuriyeti devleti olmak üzere, BM’yi, Rusya Federasyonunu ve insan hakları teşkilatlarını olaya sahip çıkmaya davet eder.

Kahraman CALASIN

MAZLUMDER Kayseri Şube Bşk. Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-02-26
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ