İDLİB ÖLMESİN, YARGIYA SAYGI SİYASETÇİNİN DE SORUMLULUĞUDUR

İDLİB ÖLMESİN

2011 yılından bu yana iç savaşın devam ettiği Suriye’de muhaliflerin elinde kalan son bölge olan ve 4 milyon insanın yaşadığı İDLİB’de büyük bir katliam yaşanıyor.

Türkiye, Rusya ve İran hükümet yetkilileri arasında çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib’de ne yazık ki Rusya ve Esed güçlerinin varılan bu mutabakata uymayarak bölgeyi havadan ve karadan bombalamaya başlaması sonucu son 1 ayda 400’den fazla masum insan hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı, 500 binden fazla insan da yaşadıkları bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, İDLİB’de akan masun insan kanının durdurulması, yerinden edilmelerin önlenerek yaşanan katliam ve insanlık dramının sona erdirilmesi için başta Türkiye, Rusya ve İran yetkilileri olmak üzere insanlığı olaya acil çözüm bulmaya davet ediyor, ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

YARGIYA SAYGI SİYASETÇİNİNDE SORUMLULUĞUDUR

Anayasada belirtildiği şekliyle ülkemizde yapılan seçimler yargı denetimi ve gözetimi altında yapılır. Seçimlerin denetimini yapıp sonuçlarını kabul ederek kamuoyuna açıklayan en yetkili kurum Yüksek Seçim Kuruludur.

Seçimlerin sonuçlarına yapılan itirazları inceleyerek karara bağlayıp kamuoyuna açıklamakta seçim kurullarının görevleri olup bu sonuçlara saygı göstermekte hukuka ve adalete saygılı olmaktır. Tüm vatandaşların olduğu gibi siyasi partilerinde seçim kurullarının kararlarına saygı duyma zorunlulukları vardır.

31 Martta İstanbul’da yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin sonuçlarına Ak Parti ve MHP ‘nin olağanüstü itirazı üzerine YSK itiraz gerekçelerini geçerli sayarak seçimlerin iptaline ve 23 Haziranda yenilenmesine karar verdi.

CHP genel başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yapılan itirazı haklı bularak seçimin iptali ve yenilenmesi yönünde görüş bildiren YSK üyelerinin isimlerini kamuoyuna açıklayıp aleyhlerinde konuşma yaparak seçmenlere ilgili şahısları hedef göstermesi hâkimlerin ve mahkemelerin karar verme teminatına ve güvenliğine tehdit oluşturan hukuk dışı, kişi güvenliğini ortadan kaldıran kabul edilemez bir durumdur.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak CHP genel başkanı KILIÇDAROĞLU’nun YSK üyeleriyle ilgili ithamcı yaklaşımlarını hukuka ve insan haklarına uymayan davranışlar olarak değerlendiriyor, adalet dağıtma görevi ile görevlendirilen, kararlarını mevcut yasalara ve vicdani kanaatlerine göre vermek zorunda olan hâkim ve savcıların kararlarına saygılı olmanın vatandaşlar kadar siyasi parti yöneticilerinin de sorumluluğu olduğunu hatırlatıyor, siyasi parti yöneticilerini ve adayları konuda duyarlı ve hukuka saygılı olmaya davet ediyoruz.              Ahmet TAŞ

MAZLUMDER Kayseri Şube Bşk.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-05-14