İDLİB’DE ESED, KUDÜS’TE İSRAİL ZULMÜ BİTMİYOR

Suriye rejim güçlerinin halkını katletmeyi alışkanlık haline getiren Beşar ESED’in emriyle İDLİB’de, Soçi ve Astana’da anlaşmaya varılan çatışmasızlık bölgesine yaptığı kara ve hava saldırılarında her gün onlarca savunmasız insan ölmeye, çok sayıda insan da yaralanmaya devam ediyor.

Tüm uyarılara ve anlaşma şartlarına rağmen ne yazık ki yapılan acımasız saldırılarda ölenlerin yanında yüz binlerce insan da Türkiye sınırına yakın bölgelere sürülerek sığınmacı konumuna düşmüştür.

Bölgede zulüm ve katliamlar devam ederken bazı çevrelerin Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacıları İDLİB’e göndermeyi düşünmesi, bunun için girişimlerde bulunması insan hakları ve kamu vicdanı açısından asla kabul edilmeyecek bir savunmadır.

Tüm bunlar yaşanırken işgalci İsrail’in Doğu Kudüs’te tamamen ilhak etmek amacıyla bölgede bulunan Müslümanlara ait evleri hiçbir hukuk ve vicdan tanımadan yıkmaya başlaması, insanlık ve mahşeri vicdan adına asla kabul edilemeyecek uygulamalardır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! İDLİB’de yaşanan insanlık dışı katliamın sona erdirilmesi, Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların İDLİB’e ölüme gönderilmesinin önüne geçilmesi, İsrail’in Kudüs’te başlattığı insanlık, vicdan ve hukuk dışı yıkım ve işgalini sona erdirmesi için İslam İşbirliği Teşkilatını, Türkiye, İran ve Rusya hükümetleri ile tüm uluslar arası insan hakları örgütlerini harekete geçmeye davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-07-26
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ