İNSAN KATLİAMLARI SON BULSUN

Gün geçmiyor ki dünyanın farklı coğrafyalarından devletler, terör örgütleri yada iç çatışmalar sebebiyle yalın ayak başı kabak denizlerden, karalardan yaşadıkları yurtlarından ayrılıp güvenli kalacağını zannettiği rüya ülkelere giderken yollarda topluca hayatını kaybeden mazlumların haberlerini duymayalım.

Birkaç gün önce daha önce defalarca yaşandığı gibi Libya sahillerinden Akdeniz’e açılıp Avrupa’ya ulaşmak isteyen 120 Afrikalı sığınmacıyı taşıyan lastik botun Avrupa’ya kabul edilmeyip uzun süre denizde kalması ve lastik botların batması sonucu aralarında hamile kadınlar ve çocuklarında bulunduğu 117 kişi boğularak hayatını kaybetti. Kurtulanların sayısı ise sadece 3’tü.

Aynı günlerde yıllardır silahlı çatışmalar ve işgallerin yaşandığı Afganistan’da Taliban güçlerinin MAYDAN VARDAK bölgesinde güvenlik güçlerine karşı yaptığı saldırıda 126 Afgan askeri öldü. Çok sayıda askerde yaralandı.

MAZLUMDER olarak 2018 yılında 4500 insanın yaşadıkları ülkelerden ayrılıp başka ülkelere sığınmak için çıktıkları yolda çoğunluğu denizlerde olmak üzere hayatını kaybettiğini, bir kısmına denizlerin mezar olduğunu duyurmuştuk. 2019’un ilk ayı bitmeden ne yazık ki göç yolunda hayatını kaybeden mazlum ve kimsesizlerin sayısı da şimdiden yüzleri bulmuş durumdadır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak; Akdeniz’in azgın sularında göç yolunda hayatını kaybeden masum Afrikalı mültecilere Afganistan’da Taliban saldırısında hayatını kaybeden askerlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Yeryüzünde sebebi ne olursa olsun insanların haksız hukuksuz ve sahipsizlik sebebiyle katledilmemesi hak, hukuk ve adaletli bir hayatın tesis edilerek insan katliamlarının önüne geçilmesi için Birleşmiş Milletler Teşkilatını, İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerini, vicdan sahibi devlet idarecilerini, İnsan Hakları Teşkilatlarını insiyatif alarak insanlığa sahip çıkmaya davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şube Bşk. Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-01-23