İSRAİL ALLAH ADINDAN RAHATSIZ OLDU

On yıllardır Filistinli Müslümanlara zulüm üstüne zulüm katliam üstüne katliam yaparak onlara öz yurtlarında köle muamelesi yapan İsrail, zulümlerine bir yenisini daha ekledi.

Aylardır tartışılan ve bir türlü yürürlüğe konulmayan Filistin topraklarında EZAN’ın hoparlörlerden yasaklanması kararının İsrail hükümetinin onayından geçerek yürürlüğe konması için çalışmalar hızlandı.

Müslümanları namaza davet eden ALLAHUEKBER sözleriyle başlayan ezan, Müslümanların yaşadığı dünyanın her yerinde ibadet özgürlüğünün nişanesi ve İslam’ın şiarı olup inanç özgürlüğünün temel taşlarından biridir.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak diyoruz ki! İsrail hangi sebebe dayandırırsa dayandırsın Filistinlilere öz vatanlarında ezan yasağı getirmekle hem İslam’a hem de inanç hürriyetine saygısızlık etmiş, Allah isminin anılmasına yasak koymaya kalkmıştır. Müslümanlara öz vatanlarında uluslar arası ve ilahi hukuku yok sayarak köle muamelesi yapan İsrail, bir an önce kararından vazgeçmeli Müslüman kamuoyu, STK’lar ve İslam İşbirliği Teşkilatı da olayın takipçisi olmalı, Filistinli Müslümanların hukukunu korumalıdır.

Görevden almalar acilen ve titizlikle incelenmelidir

Hükümetin OHAL kapsamında yayınladığı son kararname ve daha önceki kararnamelerle görevden uzaklaştırılan kamu personelinin önemli bir kısmı hakkında toplum vicdanında şüphe ve endişe ortaya çıkmıştır.

Adaletten yoksun doğru bilgi olmadan yapıldığı söylenen görevden almalarla masum olduğuna inanılan topluma mâl olmuş birçok insanın görevinden uzaklaştırılması hükümetin bu konudaki uygulamaları konusunda ciddi sıkıntılara sebep olmuş olup yeni mazlum ve mağdurlar oluşturma çabası içinde olan devlet yetkililerinin olayın sorumlusu olduğu kaygısı ortaya çıkmıştır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Son kararname ile görevden alınan, açığa alınan ve görevden uzaklaştırılan kamu personeli dahil aynı kapsamda daha önce görevden alınıp haklarında işlem yapılmayan tüm kamu personelinin dosyalarının aceleyle ve adaletle yeniden incelenerek sonuçlandırılması, referandum çalışmalarının yapıldığı şu günlerde yeni mazlumlar ve mağdurlar üretiliyor algısının ortadan kaldırılması için hükümeti göreve davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-02-17
Adres: Camiikebir Mah. Ulu Sok. Taşhan İşhanı NO: 4/602 Melikgazi/KAYSERİ
E-posta: kayseri[a]mazlumder.org | Telefon: (352) 232 75 20 | Faks: (352) 232 75 20

Ziyaretçi Sayımız : 2035324