İsrail Kutsal Tanımıyor

İSRAİL KUTSAL TANIMIYOR

80 yıldan bu yana işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında bugüne kadar kan, gözyaşı, ölüm ve sürgün yaşatarak hayatı Filistinli Müslümanlara dar eden İsrail, mübarek Ramazan ayında da Müslümanların kutsallarına saldırarak zalimliğini bir defa daha ispat etmiş oldu.

2 Haziran 2019 Pazar günü gözü dönmüş, kutsal tanımaz fanatik bir Yahudi grubun Müslümanların namaz kıldıkları sırada Mescid-i Aksa’ya baskın yapması, akabinde mescitte ibadet halinde bulunan Müslümanların bu zorbalığa karşı çıkarak fanatik Yahudi gruba tepki göstermesi üzerine gözü dönmüş İsrail güvenlik güçleri, Müslümanların kutsal mekanı Mescid-i Aksa ve Kıble Mescidine postallarıyla girip baskın yaparak çok sayıda Müslümanı darp ederek tutukladı. Daha da ileri giderek biber gazı sıkarak Müslümanların ibadetine engel oldu.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Tüm uluslar arası hukuku, ibadet hürriyetini, kutsal mekanların dokunulmazlığı kurallarını hiçe sayarak yapılan bu saldırıyı ibadet hürriyeti ve insan hakları adına şiddetle kınıyor, lanetliyor ve kabul edilemez buluyoruz.

Zulmün sahibi İsrail hükümeti ve onun emir kulu güvenlik güçlerinden yaptıkları zulmün hesabının sorulması, olayın devam etmemesi için Türkiye hükümeti, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları kurullarını olaya müdahil olamaya davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şube Bşk.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-06-03