KAYSERİ ŞUBE: DİKTATÖRLERİN ZULMÜ DEVAM EDEMEZ

DİKTATÖRLERİN ZULMÜ DEVAM EDEMEZ

Osmanlı Devletinin son dönemlerinde Avrupalı müstekbirlerin zorla işgal ederek Osmanlıdan kopardıkları Kuzey Afrika'nın Cezayir, Tunus, Mısır gibi ülkeleri bugünlerde halkın zalim idarecilerine karşı direnişine sahne oluyorlar.

Tunus'da başlayıp kısmen Cezayir'de devam edip Mısır'da halk ayaklanması şeklinde devam eden başkaldırılarda bugüne kadar Cezayir'de onlarca, Tunus ve Mısır'da ise yüzlerce insan can verdi, binlercesi de yaralandı.

Tunus'da 23 yıldır devam eden Zeynel Abidin Bin Ali zulmüne karşı devam eden ayaklanmada; demir yumruğu ile halkını inim-inim inletip, onları fakru zaruret içinde bırakan despot lider bin Ali ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Cezayir'de ise maalesef zalimlerin zulmü devam ediyor.

Mısırda ise; 10 gündür devam eden ve dün milyonların katılımı ile doruğa yükselen gösteriler karşısında bile 30 yıllık Diktatör Hüsnü mübarek iktidarından vazgeçmedi. Sadece 2011 Eylülünde yapılacak seçimlerde Devlet Başkanlığına aday olmayacağını ilan ederek, atadığı kukla yöneticilerine reformlar yapma talimatını verdi.

Ama şu unutulmamalıdır ki! Hakka ve Halka dayanmayan tüm müstekbirler er geç devrilecekler, günah ve zulümleri ile birlikte yok olup gideceklerdir.

Beklentimiz; 30 yıldır ülkesini Firavun zulmü ile idare eden zalim Hüsnü Mübareğinde Mısır halkına daha fazla zarar vermeden Tunusun zalimi Bin Ali gibi iktidarını daha fazla kan dökülmeden devretmesi, halkın sesine kulak vermesidir.

Bugün Cezayir, Tunus, Mısır, Ürdün, Yemen gibi ülkelerde devam eden ve bölge ülkelerine yayılması muhtemel başkaldırılar toplumun kendi iradesine sahip çıkma, zalim diktatörlere ve işbirlikçi emperyalistlere başkaldırı hareketidir.

MAZLUMDER olarak dileğimiz; Kuzey Afrika ve Ortadoğu'nun halkı Müslüman ülkelerinde dalga-dalga yayılan bu halk ayaklanmalarında daha fazla kan akmasın, zalimlerin zulmü sona ersin, insanlar aklıselim ile her türlü fedakârlığı yaparak birlikte yaşayabilecekleri, nimetleri adil paylaşabilecekleri, hakkın ve hukukun baş tacı edildiği yönetimler kurabilsinler.

Haklı davalarında Mısır ve Tunus başta olmak üzere bölge ülkelerinin başkaldıran halklarının yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyor, ayaklanmalarda can verenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara başsağlığı diliyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-02-02
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ