KİN VE DÜŞMANLIK PAYLAŞIMLARI CEZASIZ KALMASIN, ABD'NİN HUKUK VE İNSANLIKLA SINAVI

Birkaç gün önce Ankara'da yaşanan acı bir olay ve sosyal medyadaki yansıması sosyal medya paylaşımlarının ne kadar da hukuk ve vicdan dışı bir noktaya savrulduğunu ortaya koydu.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde meydana gelen olayda abdestini alıp namaza gitmeye hazırlanan birkaç gencin ezan okunduğu sırada alkol almış ve çevreyi rahatsız edecek derecede yüksek sesle müzik dinleyen gençleri, müziğin sesini kısmaları için uyarması sonucu alkollü gençlerin bıçaklı saldırısı ile Barış ÇAKAN hayatını kaybetmişti.

Emniyet ve savcılık soruşturması ile olayın aslı böyleyken, hiçbir hukuk ve insani erdem tanımayan vicdan yoksunu bazı sosyal medya kullanıcıları vefat eden Barış ÇAKAN’ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü şeklinde akıl, vicdan ve merhamet dışı paylaşımda bulunarak toplumun farklı kesimleri arasında kin ve nefret tohumları atılmasına sebep olabilecek paylaşımda bulundular.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak olayda hayatını kaybeden Barış ÇAKAN gencimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Olayın emniyet ve adalet kurumu tarafından titizlikle soruşturulması, katillerin adalet önüne çıkarılması ve her türlü hukuk ve insan vicdanını yok sayarak halkımızı kin ve düşmanlığa sevk eden asılsız medya kullanıcılarının adalet önünde hesaba çekilmesi için ilgilileri göreve davet ediyor, halkımızı asılsın Medya paylaşımlarına karşı uyanık olmaya, kışkırtıcı provokasyonlara alet olmamaya davet ediyoruz.

ABD'NİN HUKUK VE İNSANLIKLA SINAVI

ABD'de siyahi bir vatandaşın polis tarafından boğazına basılarak ve boğularak öldürülmesine tepki olarak ortaya çıkan gösteriler onlarca eyalete yayıldı, yağma, talan ve katliamlara dönüştü.

Siyahi vatandaşın ölümüne neden olan polisin gösterilen tepkiler üzerine tutuklanması olayların son bulmasına yetmediği gibi gösteriler daha fazla eyalette yönetim merkezi Beyaz Saray'ın önüne kadar uzandı ve ışıkları söndürerek başkan TRUMP'ın güvenlik amacıyla sığınağa indirildiği basına yansıdı.

ABD'de rutin hale gelen ve hiçbir hukuki gerekçe olmadan uygulanan ırk ayırımı ve polis şiddetine karşı mazlumların itirazı olarak ortaya çıkan ve yayılan olaylarda bankalar, marketler, oto galeriler ve diğer işyerleri hiçbir hukuk tanımadan yağmalama ve talan edilme aşamasına gelen olaylar mevcut yönetimi tarafından kışkırtıcı beyanlar aylar sonra yapılacak seçimlerde avantaja dönüştürülmeye çalışılıyor.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Geçmişten bu yana gerek ülke içi gerekse dünyanın farklı coğrafyalarında ABD yönetiminin uyguladığı hiçbir hukuki ve insani gerekçesi olmayıp mazlumlar üreten ırkçılık ve şiddet politikalarına karşı insani bir mücadele olarak ortaya çıkan gösterileri insanlık ve hukuk adına destekliyor, ABD yönetiminin zulmü ile hayatını kaybeden tüm mazlumlara rahmet diliyoruz. Gösterilerde ev ve iş yerlerine yapılan saldırı ve yağma olaylarını asla kabul etmiyor gösterileri aklı selim ile hareket ederek amaca ulaşmaya davet ediyor, ABD yönetimini de hukuk ve vicdan dışı uygulamalardan vazgeçerek temel insan haklarını korumaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2020-06-04
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ