MAĞDUR MÜRACAATLARI ADALETLE VE TİTİZLİKLE İNCELENİP SONUÇLANMALI

15 Temmuz silahlı darbe kalkışmasından sonra ilan edilen OHAL tedbirleri yürürlüğe girdi. Bu tedbirler çerçevesinde darbeye destek verdikleri şüphesiyle çok sayıda kamu personeli ve sivil vatandaş ya açığa alınarak ya da görevine son verilip tutuklanarak haklarında soruşturmalar başlatıldı.

İlerleyen zaman içinde haklarında soruşturma başlatılan şüphelilerin bir kısmı hakkında asılsız ve gerçek dışı ihbarların yapıldığı, bunlar hakkında hukuksuz uygulamaların başlatıldığı iddiası kamuoyuna yansımaya başladı. Konuyla ilgili olarak hükümetin! İllerde valiler başkanlığında komisyonlar kurularak mağdur olduklarını iddia edenlerin müracaatları halinde durumlarının yeniden görüşülerek varsa mağduriyetlerinin giderileceğinin bildirilmesi kamuoyunda büyük yankı buldu.

Şu anda mağdur olduğunu, hakkındaki iddiaların ve şahsı ile ilgili uygulamaların asılsız, hukuksuz ve belgesiz olduğunu, haksız yere görevden alındığını, gözaltına alındığını, tutuklandığını iddia eden şüpheliler illerde oluşturulan inceleme komisyonlarına itiraz müracaatlarını yapmaya başladılar.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! 15 Temmuz 2016 silahlı darbe kalkışmasından sonraki süreçte mağdur edildiklerini iddia ederek müracaat edenlerin müracaatlarının hak, hukuk, adalet ve insan hakları çerçevesinde durumlarının ilgili komisyonlar tarafından titizlikle ve zaman geçirmeden gözden geçirilmesi, eldeki belgeler, hukuki sınırlar ve kamu vicdanına uygun sonuçların kısa zamanda ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Aksi halde geciken adaletin toplumda ve millet vicdanında derin yaralar açacağını hatırlatıyor verilecek adil kararlar konusunda komisyon yetkililerine kolaylıklar diliyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-09-27
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20