MAZLUM MÜLTECİLERİN YETİM ÇOCUKLARI

Bugün çoğunluğu İslam coğrafyasından olmak üzere milyonlarca insan yaşadıkları toprakları terk ederek başka ülkelere sığınmış, mülteci hayatı yaşıyorlar.

Ülkelerindeki savaş, zulüm, kuraklık ve buna dayalı açlık ve susuzluk sebebiyle yollara düşen bu insanların bir kısmı kara yolculuğunda önemli bir kısmı da derme çatma botlarla çıktıkları deniz yolculuğunda hayatlarını kaybetmektedirler.

Büyük çoğunluğu, ulaştıkları ülkelerde kamplarda ve geri gönderme merkezlerinde barındırılan bu insanların en büyük korkuları ayrıldıkları ülkelerine geri gönderilerek ölüme terk edilme endişesidir.

İnsan onuruna yakışmayan şartlarda kamplarda barındırılan bu insanlar ne yazık ki! Sığındıkları ülke insanları ve idarecileri tarafından ötelenip incitilmekte, suçlu muamelesine maruz bırakılarak gelecek ümitleri ortadan kaldırılmaktadır.

Yalın ayak, başı kabak taşıyabileceği birkaç kıymetli eşyası ile yollara düşen bu insanların en büyük mağdurları ne yazık ki çocuklar ve kadınlardır. Geleceğin mimarı olacak bu nesiller çoğunlukla tıpkı AYLAN BEBEK gibi yollarda hayatlarını kaybetmekte ya da insan tacirlerinin elinde köle haline getirilip uyuşturucu, organ mafyası yada fuhuş mafyasına teslim edilmektedir.

MAZLUMDER olarak diyoruz ki! İnsan her yerde insandır. Mülteci de olsa insanca, onuruyla yaşayabilme, geleceğini inşa etmek için hayaller kurma hakkı vardır. Özellikle geleceğin mimarı olacak olan çocuklara mülteci yerli ayrımı yapmadan sahip çıkmak, onları geleceğe hazırlamak için tedbirler alıp ortam hazırlamak insanlık borcudur. Bunun için toplumlar ve devletler her türlü hukuki, siyasi, ekonomik ve kültürel tedbirleri almakla yükümlüdür. Unutmayalım ki her ülke insanı mazlum coğrafyaların masun çocukları olmaya adaydır.

20 Haziran mülteciler günü sebebiyle tüm insanlığa çağrımız ve duamız şudur. Zorla yerlerinden edilen mazlum ve mağdur mültecilere sahip çıkalım. Başta çocuklar olmak üzere mültecilerin de insan olduğunu unutmadan onları hayata bağlayacak her türlü tedbiri vakit geçirmeden alalım.

MAZLUMDER Kayseri Şube Bşk. Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-06-21
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20