MEMURLARA YÖNELİK ANKET NEYİ AMAÇLIYOR

Son günlerde özellikle okullarda çalışan öğretmen ve personele yönelik,

1. Sendika, dernek ve vakıf üyeliğiniz var mı? Varsa hangileridir.
  2. Sosyal medya hesabınız var mı?
  3. Gazete ve dergi aboneliğiniz var mı? Varsa hangileridir.
  4. FETÖ ve PDY’ye bağlı okulda öğrenciniz var mı? Varsa isimlerini yazın, şeklinde anket formu doldurtulduğu bildirilmektedir.

Tüm personele yöneltilen bu sorular kamuda çalışan personelde korku ve endişeye sebep olmuş olup soruya muhatap olan personellerin vakıflardan, derneklerden, sendikalardan ve basın yayın kuruluşlarından uzak durmaya, aboneliklerini ve üyeliklerini iptal ettirmeye başladıkları kamuoyuna yansımış bulunmaktadır.

Hepimizin bildiği gibi vakıflar, dernekler, sendikalar ve basın yayın kuruluşları hukuk içinde faaliyet gösterdikleri ve meşru zeminde kaldıkları müddetçe toplum birliği ve dayanışması için denge unsuru olmuş olan, çoğu zaman devletin yükünü omuzlayıp maddi bir karşılık beklemeden ülkeye hizmet etmiş olan sivil kurumlardır.

Kamu personeline vakfını, gazetesini, sendikasını, okuduğu kitabı ve soysal medya hesabını soran bilgi formu adı altındaki anket! Kamuoyunda devlet eliyle 28 Şubat darbe dönemini hatırlatan yeni bir fişleme dönemi olarak değerlendirilmiş olup korku ve endişe ile karşılanmıştır. Yapılan araştırmalarda böyle bir uygulamanın Kayseri dışında uygulanmadığı, Kayseri’de de Kocasinan ve İncesu Kaymakamlıkları tarafından uygulandığı bilgisine ulaşılmıştır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak Kayseri ‘de yukarda belirtilen 2 ilçede uygulandığı iddia edilen, memurlarımızı ve diğer kamu çalışanlarımızı korku ve endişeye sevk eden vakıf, dernek, sendika, gazete ve dergi gibi yayın organlarını yasa dışı organlar gibi değerlendirmeye sebep olacak , Başbakan’ın ve bakanların OHAL’’i vatandaş hissetmeyecek beyanına rağmen yapılan bu uygulamanın neden, niçin, hangi kanuna göre yapıldığının Kayseri Valiliği ve ilgili kurumlar tarafından araştırılarak kamuoyunun, sivil kuruluşların ve toplumun aydınlatılmasını, eğer uygulama hukuk dış ise sorumluların soruşturularak adalet önüne çıkarılmasını ilgililerden bekliyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-10-21
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20

Ziyaretçi Sayımız : 2071227