MÜLTECİLER, DENİZDE ÖLÜME TERK EDİLEMEZ

Afrika sahillerinden Avrupa kıyılarına deniz yoluyla ulaşmaya çalışan sığınmacıların dramına bir yenisi daha eklendi.

Kuzey Afrika kıyılarından derme çatma botlarla Avrupa sahillerine ulaşmak için denize açılan 600’den fazla sığınmacıyı taşıyan botlar İtalya ve Fransa hükümetlerinin kendi kıyılarına yaklaşmalarına izin vermemesi üzerine günlerce açık denizde her türlü insani ihtiyaçlarından mahrum kalarak ölümle burun buruna geldiler. Sonunda İspanya hükümetinin botların kendi kıyılarına yanaşmasına izin vermesi üzerine karaya ayak basarak ölümden kurtuldular.

MAZLUMDER olarak! Fransa ve İtalya hükümetlerinin 600’den fazla insanı taşıyan sığınmacı botlarına kıyılarına yanaşmalarına izin vermeyerek günlerce denizde ölümle karşı karşıya bırakmasını uluslar arası sığınmacı hukukuna, insan haklarına ve insan hayatına yapılan bir müdahale olarak görüyor, asla kabul edilemez buluyor, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için uluslar arası insan hakları örgütlerini ve Avrupa Birliği ülkelerini caydırıcı tedbirler almaya davet ediyoruz.

İSRAİL, İNSANLIK SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

Filistin ve Kudüs’te yaptığı işgaller ve saldırılarla kan, gözyaşı ve ölüm yağdıran İsrail, bölgedeki insan hakları ihlallerini hız kesmeden devam ettiriyor.

Ramazan ayı içinde ülkelerini işgal eden İsrail’e karşı silahsız gösteriler yapan Filistin ve Gazzeli Müslümalara karşı karadan ve havadan yaptığı acımasız saldırılarla 100’den fazla Filistinliyi katledip, 3000’den fazla Filistinliyi de yaralayıp sakat bırakan İsrail yönetimi, daha önce yaptığı gibi şimdi de Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek için dış ülkelerden gelen Müslümanlara karşı baskı ve şiddet uygulamaya hız verdi.

Haziran ayı başında Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmenin ardından ülkesine dönmek için İsrail’den ayrılmak isteyen Türkiye vatandaşı Ebru ÖZKAN, hiçbir hukuki gerekçe gösterilemeden Tel Aviv havaalanında alıkonularak ülkesine dönmesine izin verilmediği gibi tutukluluk süresinin uzatılması da hayatından endişe edilmesine sebep oldu.

MAZLUMDER olarak! Türkiye vatandaşı Ebru ÖZKAN’a yapılan uluslar arası hukukta, insan hakları anlaşmalarında hiçbir karşılığı olmayan her türlü insan haklarını yok sayan, insanlık dışı bu muameleyi asla kabul edilemez buluyor, kınıyor ve yapılan yanlış uygulamadan dönülmesi için İsrail makamlarını aklı selime, Türkiye makamlarını da vatandaşının hakkını korumak için İsrail makamları nezdinde girişimde bulunmaya davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şube Bşk.Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2018-06-22
OHAL Raporu
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20