Olağanüstü Genel Kurul İlanı
ÖMÜRLERİ HAPİSLERDE BİTMESİN

Sivas’ta 1992 yılında meydana gelen, kardeş kavgası çıkarmaya yönelik 37 vatandaşımızın acımasızca öldürüldüğü olayların üzerinden 25 yıla yakın bir zaman geçti.

Acı ve kanlı olaylardan sonra haklarında ciddi delil bulunmadan ve adaletli bir yargılama yapılmadan birçok insan tutuklanarak cezaevine kondular ve mahkûm edildiler.

25 yıl önce genç ve orta yaşta olan bu insanların çoğu bugün ileri yaşta insanlar haline geldi. Hatta içlerinde 80 yaşını geçenler bile oldu. Bu insanlar ömürlerini cezaevinde tüketme aşamasına geldiler.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Hukuksuz, delilsiz, tamamen siyasi ve ideolojik yargılamalarla mahkûm edilip ömürleri cezaevlerinde tükettirilen bu insanların, acil kararlarla yeniden yargılanmaları, kamu vicdanını rahatlatacak bir durumdur. Bunun yanında Cumhurbaşkanının kocamışlık ve hastalık sebebiyle mahkûmları affetme yetkisinin de devreye konularak cezaevindeki Sivas mağdurlarının bir an önce serbest bırakılması için gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

İSRAİL KAN DÖKMEYE BAHANE ARIYOR

Kurulduğu günden bu güne işgal ettiği Filistin topraklarında Müslüman kanı döken, evlerini başlarına yıkıp çocuk, kadın demeden savunmasız masum insanları katleden İsrail, bugünlerde yeniden Gazze topraklarına saldırıya geçti.

2010 yılında Mavi Marmara gemisi ile Gazzeli mazlumlara yardım götüren 10 Türkiye vatandaşını uluslar arası sularda katleden İsrail’in, Türkiye - İsrail ilişkilerini düzeltmek için İsrail’de ziyarette bulunan Kültür Bakanının burada olduğu sırada İsrail hava kuvvetlerinin Gazze’ye saldırıya geçmesi insanlık ve uluslar arası ilişkiler adına utanç verici, kabul edilemez bir durumdur.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Gazze’ye yapılan, birçok insanın yaralanmasına, yerleşim yerlerinin harap olmasına sebep olan bu saldırıyı insan hakları, uluslar arası hukuk ve diplomatik ilişkiler adına şiddetle kınıyoruz. Saldırının son bularak bir daha yaşanmaması, İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında yerleşim yeri açma çabalarının sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletleri, İslam İşbirliği Teşkilatını olaya müdahil olmaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-02-10
Adres: Camiikebir Mah. Ulu Sok. Taşhan İşhanı NO: 4/602 Melikgazi/KAYSERİ
E-posta: kayseri[a]mazlumder.org | Telefon: (352) 232 75 20 | Faks: (352) 232 75 20

Ziyaretçi Sayımız : 1917131