Orta Afrika Müslümanları Yakılıyor

Fransız eski sömürgesi Orta Afrika Cumhuriyeti onlarca yıl sonra Fransa tarafından tekrar işgal edildi. Müslümanların azınlık durumunda olduğu, Hıristiyanların çoğunluğu oluşturduğu Orta Afrika da, Fransız askerlerinin gelmesiyle ve onların gözetiminde tam bir Müslüman kıyımı başlatıldı.

Ülkede Müslümanların varlığını istemeyen Hıristiyan milisler (Anti Balaka Çetesi) Fransız askerlerinin gözü önünde yakaladıkları Müslümanları işkence ederek öldürüyor ve cesetlerini meydanlarda, sokaklarda yakıyorlar. Bugüne kadar ülkede yaşadıkları yeri terk eden Müslümanların sayısı 130 bin’i öldürülen Müslümanların sayısı ise 1500’ü bulmuş durumda. Başkent Bangui’nin de içinde bulunduğu birçok bölgede Müslümanlara hayat hakkı kalmadı.

Sözüm ona ülkeye güvenliği sağlamak amacı ile gönderildiği söylenen işgalci Fransız askerlerinin gözü önünde meydana gelen ve onların seyretmekle yetindiği katliamdan kurtulmak için komşu ülke Çad, Sudan ve Nijer’e sığınmak için yalın ayak yollara düşen Müslümanların yolları Hıristiyan milislerce kesilerek hunharca öldürülmeleri devam ediyor.

İslamiyet, Hıristiyanlık ve diğer dinlere mensup tüm insanların gözü önünde Orta Afrika da bir Müslüman soykırımı yaşanıyor. Dünyanın vicdanı kurumuş güçleri ve insanları da bu soykırımı seyrediyor.

MAZLUMDER olarak, dünyanın gözü önünde Orta Afrika Müslümanlarına yapılan katliamı insanlık adına şiddetle tel’in ediyor, katliamın derhal durdurulması için Birleşmiş Milletleri, İslam İşbirliği Teşkilatını ve Afrika Birliğini bu ülkeye barış gücü göndererek katliamlara son vermeye, yaşanan insanlık ayıbına ortak olmamaya, katliam sanıklarının yakalanarak uluslar arası mahkemelerde yargılanıp hak ettikleri cezaya çarptırılmasını ve bu ülkede yaşanan insanlık dramında mağdur olanlar için acilen insani yardımların ülkeye ulaştırılmasını talep ediyoruz.

Mağduriyetin Habercisi Kuraklık

Ülkemizde 2013 yılı sonbaharından içinde bulunduğumuz 2014 yılı şubat ayına kadar geçen dönemde çok az bölgemiz hariç yeterli yağışlar görülmedi.

Şu an için barajlarımızın büyük kısmının doluluk oranı 0’lar civarında bulunmaktadır. Önümüzdeki aylarda beklenen ilkbahar yağışları yeterli oranda düşmez ise daha sıkıntılı günler bizi bekliyor demektir.

MAZLUMDER olarak, ülkemizde birçok alanda yeterli yağış olmaması sebebiyle büyük mağduriyetler yaşayacağımız kaygısını hatırlatarak, başta hükümet olmak üzere belediyelerimizi ve ilgili diğer kurumları mevcut su kaynaklarımızı tutumlu kullanmak, yaz günlerinde yaşanması muhtemel mağduriyetleri en aza indirmek için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz. ( Su kısıntısı, dönüşümlü su verme, az su harcama gibi tedbirler)

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-02-21
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ