ÖZBEKLERİN VATAN HASRETİ BİTSİN

27 yıldan fazla süren despot KERİMOV döneminde rejimin zulmünden kaçan milyonlarca ÖZBEK vatanlarından ayrılarak yaban diyarlara sığınmak zorunda kaldılar.

50 bin kadarı Türkiye’de olmak üzere Asya’dan Amerika’ya kadar dünyanın birçok ülkesine dağılan Özbeklerin sayısı bugün 5 milyona yaklaşmış bulunuyor ve bu insanlar vatanlarından ayrı kalmanın ıstırabı ile yaşıyorlar.

27 yıl boyunca Özbekistan’ı demir yumrukla yöneten İslam KERİMOV’un ölümü üzerine ülkelerinden ayrılmak zorunda bırakılan Özbeklerin vatanlarına dönme ümitleri ortaya çıktı. İstanbul’da bulunan Özbekler Derneği başkan yardımcısı Timur SALİH, şartlar olgunlaşırsa vatan hasretiyle yanan Özbeklerin ülkelerine dönmek ve Özbekistan’ın geleceğini inşa etmek için mücadele etmek istediklerini bildirdi.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Zulüm ve baskı ile vatanlarından koparılan Özbeklerin güvenli bir şekilde vatanlarına dönerek huzurlu bir toplum ve devlet hayatına kavuşmaları için Türkiye, Rusya, Kazakistan ve ABD yetkilileriyle BM yetkililerinin de dahil olacağı ortak bir çalışma ile vatanlarına dönmelerinin sağlanması için ilgili tarafları acilen toplanarak gerekli tedbirleri alamaya davet ediyoruz.

BENGALDEŞ HÜKÜMETİ KATLİAMLARA DEVAM EDİYOR

Güneydoğu Asya’nın fakir ve mazlum insanlar ülkesi Bengaldeş’in yöneticileri dünyanın gözü önünde Müslüman liderleri katletmeye devam ediyor.

Zalim Bengaldeş yöneticileri, Pakistan’dan ayrılık savaşlarının yaşandığı 1971 savaşında suç işlemekle itham ettiği Cemaati İslami liderlerinin birçoğunu daha önce hukuksuz bir şekilde idam etmişti. Şimdi de yaşı 90’ları geçen Cemaati İslami liderlerinden KASIM ALİ’yi savaş suçu işlediği suçlamasıyla hukuku ve adaleti hiçe sayarak idam etti.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Adaletin ve hukukun hiçe sayıldığı Bengaldeş halkının vicdanı ile alay etmek olan bu kararı şiddetle kınıyor, KASIM ALİ’ye Allahtan rahmet, Bengaldeş halkına başsağlığı diliyor, bu ülkede idamların sona ermesi için İslam İşbirliği Teşkilatını ve BM’yi tedbir almaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-09-27
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20

Ziyaretçi Sayımız : 2071227