PKK ŞIRNAK'TA SİVİLLERİ KATLETTİ

PKK ŞIRNAK’TA SİVİLLERİ KATLETTİ

On yıllardır faaliyet gösterdiği bölgelerde yaptığı saldırılarla çok sayıda savunmasız sivil insanın da ölümüne sebep olan PKK, bu kez Şırnak ili Silopi İlçesi’nin uyanık köyünde katliam yaptı.

Silopi’nin Uyanık Köyünde öğrencileri piknik alanına bırakan minibüsün PKK’nın tuzakladığı mayının infilak ettirilmesi sonucu havaya uçurulması ile sürücü Servet BİLEN ve yakını Diyar BİLEN feci şekilde hayatını kaybetti.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre PKK’nın yaptığı bildirilen sivil ve savunmasız insanlara yönelik bu acımasız saldırıyı şiddetle kınıyor, ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Saldırıların devam etmemesi için güvenlik tedbirlerinin artırılarak katil yada katillerin bir an önce yakalanması için gerekli önlemlerin alınmasını bekliyoruz.

KATİL ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Yüz yıla yakın bir zamandır Filistin halkını katleden Siyonistler son günlerde kendilerine saldırı yapıldığı bahanesi ile çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden Gazze halkını katletmeye başladı.

Karadan ve havadan yapılan Siyonist saldırılarda Anadolu Ajansı ve Yardımeli İnsani Yardım Derneğinin bulunduğu bina hedef alındı. 20’ye yakın masum Gazze’li hayatını kaybetti, onlarcası da yaralandı. Saldırının yapıldığı bölgede binalar harabe haline geldi.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak uluslar arası hukuku ve insan vicdanını hiçe sayan, hiçbir gerekçeye dayanmadan masum insanlara karşı yapılan, katliamla sonuçlanan İsrail saldırılarını insanlık adına şiddetle kınıyoruz. Ölen masumlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, Gazze halkına Anadolu Ajansına ve Yardımeli İnsani Yardım Derneğine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

MAZLUMDER’DE YENİ DÖNEM

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) 14. olağan genel kurulu, 4 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul’da, MTTB Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Program, Genel Başkan Ramazan BEYHAN’ın konuşmasıyla başladı. Dernek emektarlarının selamlama konuşmaları ve 13. Dönem faaliyetlerini özetleyen sinevizyon gösterimi ardından divan oluşumuna geçildi. Divan Başkanlığına Ahmet SELAMET, Divan Üyeliklerine ise Osman YURT, Gökhan TÜRKOĞLU ve Mevlana İbrahim Asım BİLİR seçildi. Yapılan seçimin ardından MAZLUMDER 14. Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu.

1. RAMAZAN BEYHAN
  2. KAYA KARTAL
  3. OSMAN YURT
  4. NESİP YILDIRIM
  5. HÜSEYİN SEVİM
  6. ALİ ÖNER
  7. ORHAN GÖKTAŞ
  8. ERCAN AVLİ
  9. MEVLANA İBRAHİM ASIM BİLİR

Kayseri şubesi olarak yeni seçilen MAZLUMDER merkez yönetimine hayırlı olsun diyor, insan hakları alanında başarılı hizmetler diliyoruz.

Ahmet TAŞ                                                                                                                     MAZLUMDER Kayseri Şube Bşk.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-05-07