RAMAZAN’DA KUR’AN KURSU YASAĞI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Hizmet Sen’in 2018 yılındaki başvurusuna ilişkin karar verdi. Bazı din görevlilerinin de sendikası olan Hizmet Sen, Kur'an kursu açma yetkisinin laik devletin bir kurumu olan Din İşleri Komisyonunda olmasına itiraz etmişti. Karara göre Hizmet Sen başvurusunda haklı bulunarak Kur'an kursu açma yetkisinin laik devlet ilkesine aykırı olacak şekilde Din İşleri Komisyonunda olması durumu iptal edildi.

Kıbrıs Anayasa Mahkemesinin kararı, müracaatın 3. yılında Müslümanların mübarek Ramazan ayının ilk günlerinde verilmiş oldu ve vatandaşların din ve ibadet hürriyetlerini koruyucu ek bir önlem alınmadığından Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Kur'an kurslarının faaliyetlerinin durdurulmasına sebep oldu. Böylelikle devlet hizmetinden çıkan Kur'an kursu açma ve hafızlık sertifikası verme işlemleri yapılacak yeni bir düzenlemeye kadar tüm ülkede durdurulmuş oldu.

Devletin temel insan haklarına, din ve vicdan hürriyetine, devlet vatandaşının inanç ve ibadetine müsait ortam oluşturması ilkesine, toplum vicdanına asla uygun olmayan bu karar Kuzey Kıbrıs ve Türkiye Müslümanları ve insan hakları savunucuları tarafından tepki ile karşılandı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Halkı Müslüman bir ülkede toplumun inanç ve ibadet hürriyetine darbe ve saygısızlık olarak değerlendirdiğimiz bu kararı şiddetle reddediyor, kabul edilemez buluyoruz. Müslüman toplumun inancı ve ibadetinin temeli olan Kur'an öğretimi ve eğitimine karşı yapılan bu yanlıştan derhal vazgeçilmesi ve bu konuda Müslüman Kıbrıs halkını rahatlatıcı yeni yasal düzenleme yapılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı hükümeti ve Millet Meclisi'ni göreve davet ediyoruz.

İSRAİL’İN İNSANLIK SUÇU RAMAZAN’DA DA DEVAM EDİYOR

100 Yıldan bu yana işgal ettiği Filistin'de Müslümanlara karşı soykırım, öldürme, yaralama, sürgüne gönderme şeklinde zulümler yapan İsrail, 2021 yılı Ramazan ayında da zulümlerine devam ediyor.

Müslümanların ilk kıblesi Doğu Kudüs'te ki Mescid-i Aksa'ya Ramazan'ın ilk cuma gününde cuma namazı kılmalarına engeller koyan, Mescid-i Aksa da teravih namazında baskın yapıp tutuklamalar yapan İsrail, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler tarafından Müslümanlara yapılan saldırılara göz yumduğu gibi abluka altında tuttuğu Gazze’ye havadan ve karadan saldırarak yakıp yıkmaya, Müslümanları katletmeye devam etti.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Barış, kardeşlik ve yardımlaşma mevsimi olan mübarek Ramazan ayında İsrail'in yaptığı, ilahi dinlere ve uluslararası insan hakları sözleşmelerine asla uymayan zulmünü insanlık adına kınıyoruz. Devam eden zulmün bir an önce son bulması için Birleşmiş Milletleri, İslam İşbirliği Teşkilatını ve dünyanın etkin devletlerini İsrail nezdinde girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2021-04-19
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ

Ziyaretçi Sayımız : 4631951