URUMÇİ KATLİAMININ HESABI SORULSUN

5 Temmuz 2009 günü Çin Halk Cumhuriyeti işgalindeki Doğu Türkistan’ın URUMÇİ kentinde dünyanın gözü önünde büyük bir katliam yaşanmıştı.

.Bölgenin yerlisi Uygurlara işgalci Çin kuvvetleri tarafından oruç, namaz ve diğer ibadetlerin yasakladığı camiye gitmenin, Kur’an okumanın ve öğrenmenin suç haline getirilerek büyük insan hakları ihlallerinin yaşandığı Doğu Türkistan da 5 Temmuz 2009 da yaşanan katliamın hesabı ne yazık ki sorulamadı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak 5 Temmuz 2009 yılında Doğu Türkistan da yaşanan katliamda hayatını kaybeden Uygur Müslümanlara Allahtan rahmet, yaralananlara acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyor, bu ülkede halen devam eden Çin zulmünün sona erdirilmesi için BM’yi, insan hakları örgütlerini, Şanghay işbirliği teşkilatını, Çin Halk Cumhuriyeti nezdinde girişimlerde bulunarak çözüme katkı sunmaya davet ediyoruz.

Mustafa KURBAN

MAZLUMDER Kayseri Şube Sekreteri

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-08-10
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20