YAKIN TARİHİN UTANÇ GÜNLERİ 11 VE 12 EYLÜL

11 ve 12 Eylül günleri, yaşadığımız yakın tarihin insanlığı katleden utanç günleri olup, unutulmayacak günlerdir.

16. Yılında 11 Eylül

11 Eylül 2001 günü önceden kurgulanan bir senaryo ile ABD’de havalandırılan 4 yolcu uçağının 2’si Newyork kentindeki ikiz kulelere çarptırıldı. Bir tanesi ABD’nin savunma merkezi Pentagon’a saldırdı, bir tanesi de ABD F16 uçakları tarafından Nevada çölünde düşürüldü.

Saldırılarda ikiz kulelerde 2606, Pentagonda 125, düşürülen uçaklarda 246, 19’da saldırgan olmak üzere toplamda 2996 kişi hayatını kaybetti.

11 Eylül 2001 günü yapılan saldırıyı bahane eden zamanın ABD yönetimi saldırıların merkezi olarak ilan ettiği Irak ve Afganistan’ı işgal etti. İşgal sonucu bu ülkelerde insan onuru ayaklar altına alınarak büyük zulüm ve katliamlar yapıldı.

İşkenceler, ırza geçmeler, tutuklamalar ve toplu katliamlarda on binlerce insan öldürüldü. Tarih, kültür, medeniyet, dini miras talan edilerek yok edildi. Yer altı ve yer üstü kaynakları işgal edilerek yağmalandı.

İşgal edilen ülkelerin insanları ve yöneticileri akıl almaz hakaretlerle aşağılandı, onurları ayaklar altına alınarak zelil edildiler. Ne yazık ki işgalci ABD’nin yaptığı bu insanlık dışı muamelelerin hesabı sorulamadı ve bugünde ne yazık ki bu onur kırıcı muameleler devam ediyor olup hesabı sorulamıyor.

MAZLUMDER olarak! 2001’den bugüne Irak ve Afganistan’da halen ABD’nin işlemeye devam ettiği insanlık suçlarının bağımsız ve tarafsız uluslar arası mahkemelerce sorgulanarak suçluların adalete teslim edilmeleri ve hak ettikleri cezaları almaları için BM’yi, Uluslar arası İnsan Hakları mahkemesini, İslam İşbirliği Teşkilatını göreve davet ediyor, 2001’den bugüne görev alan ABD yönetimlerini işledikleri insanlık suçu için şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara şifalar diliyoruz.

37. Yılında 12 Eylül

12 Eylül 1980’de ise ülkemizde silahlı kuvvetlerin oluşturduğu cunta yönetimi millet iradesine dayalı Cumhuriyet yönetimine darbe vurarak ülke yönetimine el koydu. 2 yıldan fazla süren ve etkileri hâlâ devam eden bu dönemde;

• 673 bin insanımız cuntacılarca fişlendi.
  • 30 bin vatandaşımız vatandaşlıktan çıkarıldı.
  • 30 bin vatandaşımız işinden atıldı.
  • 5 bin öğretim üyesi ve öğretmen işinden atıldı.
  • 2500 askeri personel darbeye karşı oldukları için işinden atıldı.
  • 50 tanesi idam kararı ile gerisi cezaevinde işkence, kaçmaya teşebbüs ve diğer suçlar bahane edilerek 1208 vatandaşımız darbeciler tarafından katledildi.

Bu dönemde iki buçuk yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl işkence ile cezaevinde tutulan Büyük Birlik Partisi eski genel başkanı Muhsin YAZICIOĞLU’nu, 16 yaşında iken darbeciler tarafından yaşı büyültülerek idam edilen Erdal EREN’i, Sacid ADALI’yı ve darbe lideri Kenan EVREN’in solcu gence denk olsun diye idam ettik dediği Mustafa PEHLİVANOĞLU’nu hafızamız unutmadı, unutamaz da.

Bu dönemde;

TBMM dağıtıldı, siyasi partiler kapatıldı, anayasa ortadan kaldırıldı,Cumhurbaşkanı ve hükümete görevden uzaklaştırıldı, On binlerce insan tutuklandı, yıllarca sorgusuz sualsiz işkence altında cezaevlerinde kaldılar. Aileler dağıldı, analar ağladı, babaların gözyaşları kurudu.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Bu dönemle ilgili tüm mağduriyetlerin giderilmesi, mağdurların ve idam edilenlerin itibarlarının iade edilmesi, bu tür darbelerin bir daha yaşanmaması için halkın seçtiği Cumhurbaşkanını, TBMM’yi ve hükümeti göreve davet ediyoruz.

MAZLUMDER Genel Bşk. Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-09-13
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20