YETİMLER SAHİPSİZ KALMASIN! CAMİLERİN KAPATILMASI KABUL EDİLEMEZ!

Bugün dünyanın dört bir yanında savaşlar, iç çatışmalar, kuraklık ve salgın hastalıklar sebebiyle on binlerce, yüzbinlerce çocuk yetim kalmaktadır.

Doğu Türkistan, Arakan, Somali, Yemen, Filistin, Suriye, Irak, Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde yetim kalan yüz binlerce çocuk, mübarek Ramazan ayında çoğunlukla babadan, daha sonra da anne ve babadan yetim kalarak kendilerine sahip çıkacak merhamet sahibi elleri bekliyorlar.

Türkiye’de terörle mücadele, iş kazası ve diğer sebeplerle babaları vefat ettiği için yetim kalan ama yakınları ve devlet tarafından sahiplenilen yetimler en şanslı yetimler arasındadır. Ne yazık ki iç çatışmaların, salgın hastalıkların, kuraklığın ve kıtlığın yetim bıraktığı farklı coğrafyalardaki yüz binlerce yetim, bu kadar şanslı olmayıp kendilerine uzanacak merhametli elleri beklemektedirler.

Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere merhametli insanları insanlığa Allah’ın emaneti olan yetimlere sahip çıkmak, onları koruyup kollamak, gelecekte insanlığa faydalı şahsiyetler haline gelmelerine yardımcı olmak için bir çok kuruluş ve devlet gayret içinde olmalarına rağmen ne yazık ki! Dünyadaki birçok yetim organ mafyasının, fuhuş mafyasının yada uyuşturucu mafyaları ile terör örgütlerinin tuzağına düşerek hayatları karartılmaktadır.

MAZLUMDER olarak dünyanın birçok yerinde yaşayan yetimlerin dramını Kayseri kamuoyuna duyurarak insanlarımızın gündemine taşıma adına DÜNYA YETİMLERİ FOTOĞRAF SERGİSİNİ halkımızın ziyaretine sunuyoruz. Arefe günü akşamına kadar açık kalacak olan sergimizde farklı coğrafyalardan 30’a yakın yetimin fotoğrafları sergileniyor olup tüm halkımızı sergimizi ziyarete davet ediyoruz.

CAMİ KAPATMA DİNİ HAYATA SAYGISIZLIKTIR. KABUL EDİLEMEZ!

Avrupa’nın birçok ülkesinde olduğu gibi ne yazık ki Orta Avrupa ülkesi Avusturya’da da, Müslümanların dini hayatına ve mabetlerine müdahale ve yasaklar yayılmaya başladı.

Avusturya hükümeti ülkede bulunan 10 kadar camiyi kapatacağını, görevli imamları sınır dışı edeceğini kamuoyuna duyurdu.

İnsanların inancından, etnik özelliğinden, siyasi görüşünden, düşünce ve hayat anlayışından dolayı kınanmasının ve özel hayatına müdahalenin insan hakkı ihlali olarak değerlendirildiği Avrupa’da Avusturya hükümetinin aldığı bu karar çağdaşlığa, evrensel hukuka ve uluslararası insan hakları sözleşmesine asla yakışmayan kabul edilemez çağ dışı bir karardır.

MAZLUMDER olarak Avusturya hükümetinin aldığı hukuk dışı bu kararı insan hakları ve inanç hürriyetine müdahale olarak değerlendiriyor, asla kabul edilemez buluyor, karardan bir an önce vazgeçmesi için Avusturya hükümetini aklı selime davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2018-06-12
OHAL Raporu
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20