ZULÜM KANUNU GERİ ÇEKİLDİ

1 Hafta boyunca TBMM’de ve kamuoyunda tartışmalara sebep olan 28 Şubat zulümlerinin geri gelmesini hatırlatan doktorlarla ilgili kanun teklifi Meclis’te değiştirilerek aklıselime dönüldü.

Önceki şekliyle Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamudan uzaklaştırılan doktorlar ile yeni atama taleplerinde güvenlik soruşturması olumsuz çıkan doktorların, SGK ile anlaşması olan Özel Sağlık kuruluşlarında çalışmalarını yasaklayarak onları açlığa mahkûm eden kanun tasarısı komisyonda iktidar partisi Ak Parti ve MHP’li komisyon üyelerinin desteği ile kabul edilmişti.

Başta MAZLUMDER olmak üzere İnsan Hakları kuruluşlarının, muhalefet partilerinin ve kamuoyunun tepkisini çeken kanun maddesi, TBMM Genel Kurulunda iktidar partisi AK Partili milletvekillerinin önerisi ile değiştirilerek KHK ile görevine son verilen ve güvenlik soruşturması olumsuz çıkan doktorlar artık SGK ile anlaşması olan özel sağlık kuruluşlarında çalışabilecekler ve düzenledikleri raporlar geçerli sayılacak.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak 28 Şubat darbe dönemi zulmünü hatırlatan yanlış kanun tasarısının düzeltilerek mağduriyetlerin giderilmesinde emeği geçen milletvekilleri ve STK’lara teşekkür ediyor, olayı hak ve adalet adına kazanım olarak değerlendiriyoruz.

GAZZE KATLİAMI SON OLSUN

Kurulduğu günden bugüne işgal ettiği Filistin topraklarında bir yandan katliam yaparken diğer yandan tüm uluslararası hukuku ve İnsan Haklarını çiğneyerek yeni Yahudi yerleşim bölgeleri açma çabası içinde olan İsrail’in son Gazze katliamı insanlık adına utanç verici boyutlara ulaştı.

Öldürülen bir Musevi’ye misilleme olarak Gazze’ye karadan ve havadan başlatılan son saldırılarda 13 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca Filistinli de yaralandı. BM’nin araya girmesiyle İsrail yönetimi ve Hamas arasında yapılan görüşmelerde ateşkes sağlanarak şimdilik katliam durduruldu. Katliam sanığı İsrail’in savunma Bakanı LİBERMAN, katliam saldırısı durdurulduğu için istifa ettiğini açıkladı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak geçmişi kan, gözyaşı, katliam, sürgün ve hak ihlalleriyle dolu İsrail’i son katliamları için şiddetle kınıyor, bölgede katliamların devam etmemesi için İslam İşbirliği Teşkilatını, Birleşmiş Milletleri ve Uluslararası İnsan Hakları Kuruluşlarını insiyatif almaya davet ediyor, katliamda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şube Bşk. Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2018-11-15
OHAL Raporu
E-posta: mazlumderkayseri38[a]gmail.com | Telefon: (0352) 232 75 20 | Faks: (0352) 232 75 20