12 Eylül Kanlı Darbesinin Failleri Yargılansın
Bu yetmiyormuş gibi 50 kişi adil yargılama olmadan idam edilmiş, yüzlerce insan vatandaşlıktan çıkarılmış, yüzlercesi işkence sonucu öldürülmüş, on binlerce insan cezaevlerinde Ağır ve İnsanlık dışı hakaretler altında Cunta yönetiminin rejim talimlerinden geçirilmiştir.

Bunun yanında milletin seçtiği insanlar siyasetten uzaklaştırılmış, başta idam olmak üzere çeşitli cezalar istenerek yıllarca yargılanmışlar ve cezaevlerinde ömür tüketmek zorunda bırakılmışlardır.

Ülkemizi Ekonomik, Sosyal, Kültürel ve Psikolojik yönden ağır hasarlara uğratan ve hiçbir hukuki dayanağı olmayıp kara bir leke ve insanlık suçu olan 12 Eylül 1980 darbesinin failleri hakkında ne yazık ki! bu güne kadar hiçbir hesap sorulmadı ve sorulmaya teşebbüs dahi edilmedi, yani bu kadar zulüm ve katliam hesapsız kaldı.

Bizler Mazlumder olarak, ülkemizde ve dünyada her türlü zulüm, işkence, ayrımcılık ve hukuksuzluğa karşı olma ilkemiz gereği, 12 Eylül 1980 de yaptıkları darbe ile ülkemize ve insanımıza tarif edilemeyen zararlar veren, hiçbir hukuki ve vicdani dayanağı olmayan, toplumumuz tarafından da hiç destek görmeyen darbeciler hakkında geçte olsa, yargılama ve sorgulama yapılarak gerekli cezaların verilmesini bu yolla yeni darbe heveslilerinin önünün kesilmesini, ölmüş veya sağ 12 Eylül 1980 mağdurlarının da yüreklerine su serpilmesini istiyor ve bekliyor, ülkemizde bu tip zulümlerin bir daha olmamasını temenni ediyoruz.
MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet TAŞ
FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2008-09-15