28 ŞUBAT TACİKİSTAN’DA HORTLADI

Başta Orta Doğu Müslümanları olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde Müslüman topluluklar zulüm altında inleyip, birçoğu bulundukları ülkeyi terk ederek Batı ülkelerine sığınmak için yollarda, denizlerde can verirken Orta Asya ülkesi TACİKİSTAN Müslümanları da yeni bir zulümle karşı karşıya kaldılar.

İslam’a ve Müslümanlara düşmanlığı ile tanınan zalim devlet başkanı İmamali RAHMAN’ın TACİKİSTAN Müslümanlarına yönelik acımasız zulümleri dünyada olduğu gibi Türkiye’de de endişeyle takip ediliyor.

Ülkesindeki Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerini artırarak devam ettiren RAHMAN yönetimindeki Tacik hükümeti aldığı kararla ülkede yaşayan on binden fazla Müslüman erkeğin sakallarını zorla kestirip, binlerce kadının başörtülerini zorla açtırmanın yanında ülkede Müslümanlara yönelik ürünler satan binlerce tesettür mağazasını da hiçbir hukuki gerekçeye dayanmadan kapatmış bulunuyor.

Ülkede Müslümanlara yönelik yasakları farklı ibadet alanlarında da uygulayan ve zulümleri hız kesmeden devam ettiren Tacik hükümeti, ülkede yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde tespit için bu ülkeye giden İHH yönetim kurulu üyesi avukat Gülden SÖNMEZ ve yanındaki bayan avukatı da gözaltına alarak zulmünü ülkedeki yabancı uyruklulara da uygulamaktan çekinmedi.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! TACİKİSTAN’da Müslümanlara uygulanan, hiçbir hukuka ve kamu vicdanına uymayan, İslam dünyasında ve uluslar arası insan hakları camiasında endişe ile takip edilen baskı, şiddet ve ihlalleri şiddetle kınıyor, takipçisi olduğumuzu bildiriyor, yapılan zulümlerin bir an önce sona ermesi için uluslar arası camiayı, insan hakları örgütlerini ve İslam İşbirliği Teşkilatını TACİKİSTAN nezdinde insiyatif almaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-01-26