28 ŞUBAT’IN YILDÖNÜMÜNDE! SANIKLAR SERBEST, MAĞDURLAR HAPİSTE

28 Şubat 1997 Post modern darbe döneminin üzerinden 18 yıl geçti.

Bu dönemde sermaye, basın, siyaset ve sivil toplum ayaklarının desteği ile silahlı kuvvetler kullanılarak yapılan ve bir silahlı kuvvet komutanın deyimi ile Bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat darbe döneminin, ülkemize ve insanımıza verdiği zararın faturası oldukça kabarık olmuştu.

Şöyle ki;

1.       Fabrikatörlerden mahallelerdeki kebapçılara kadar iş adamları fişlenerek zararlı ve tehlikeli gösterildi.

2.       6 milyon oy alan iktidarın büyük ortağı Refah Partisi, tüm hukuk ayaklar altına alınarak kapatıldı. Küçük ortak DYP ise parçalandı.

3.       İl ve ilçe Müftülükleri aracı kılınarak tarikatlar ve cemaatler fişlendi.

4.       Meslek liselerinin önüne katsayı engeli konularak üniversiteye girişleri engellendi.

5.       Bankaların içi boşaltılarak darbe yandaşlarına peşkeş çekildi.

6.       Askeri şura kararlarıyla hukuk çiğnenerek binlerce asker personel yargılanmadan fişlenerek ordudaki görevlerinden atıldı. Bu insanların başka kurumlarda çalışmaları da engellendi.

7.       Üniversitelerde ve kamu kurumlarında uygulanan başörtü yasağı sebebiyle, on binlerce öğrenci ve memur eğitimlerini bırakmak ve mesleklerinden ayrılmak zorunda bırakıldı.

8.       Yüzlerce vakıf, dernek kapatılarak faaliyetlerine son verildi. Üyeleri sakıncalı insanlar ilan edildi.

9.       Cemaat ve fikir kulüplerinin ileri gelenleri iftiralarla işlemedikleri suçlar ve karışmadıkları olaylarla ilgili olarak hukuksuzca yargılandı, hapse atıldı ve hâlâ hapislerde çürümeye devam ettiriliyorlar.

18. yılına girdiğimiz 28 Şubat 1997 Post Modern Darbe döneminin gasp ettiği haklardan olan

1.         İmam Hatip Orta Okullarının ve Kur’an kurslarının yeniden açılması,

2.         Meslek lisesi mezunlarına üniversiteye girişte uygulanan katsayı engelinin kaldırılması,

3.         Üniversitelerde öğrenci ve öğretim üyelerine dayatılan başörtü yasağının kaldırılması,

4.         Hukuk tanımadan alınan askeri şura kararlarıyla görevinden alınan asker personelin bir kısım haklarının iade edilmesi,

5.         28 Şubat’ın asker ayağındaki komuta kademesinin bir kısım üyelerinin yargı önüne çıkarılması, kamu kurumlarında başörtü yasağının kaldırılması, başörtülü oldukları için görevlerine son verilen veya irtica suçlamalarıyla görevden alınan bayan öğretmenler ve diğer personelin görevlerine iade edilmeleri olumlu gelişmelerdir.

MAZLUMDER olarak! Ülkemize büyük sıkıntılar yaşatıp, on binlerce mazlum üreten 28 Şubat post Modern darbesinin oluşumunda rol alan sermaye, siyaset, medya ve sivil toplum destekçileri ile bu dönemden kalma olup halen devam eden tüm hukuksuz yargı kararları ve yanlış uygulamaların yeniden gözden geçirilerek, aradan 18 yıl geçmesine rağmen! Hiçbir fiili suça karışmayan, o dönemde açılan davaların devamında hukuksuzca suçlanarak dönemin üzerinden 18 yıl geçtikten sonra cezaevine konan Nurettin KAYAN ve Yakup KÖSE’nin durumlarının yapılacak hukuki düzenlemelerle yeniden gözden geçirilerek mağduriyetlerinin giderilebilmesi, gerekirse ombudsmanlık yasası işletilerek mağduriyetlerine son verilmesi, dönemin sorumlularının yargı önüne çıkarılarak ülkemize, insanımıza ve toplumumuza verdikleri haksızlıkların ve yaptıkları zulümlerin hesabının sorulabilmesi, mağdurlara tüm haklarının verilebilmesi için TBMM’yi, hükümeti ve yargı kurumlarını harekete geçmeye davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-02-28