ANKARA SALDIRISI İNSANLIĞA YÖNELİK KATLİAMDIR

Ankara’da 10 Ekim 2015 Cumartesi Barış Mitingi öncesi tren garında toplanan insanlar arasında 2 canlı bombanın patlatılması sonucu 95 vatandaşımız öldü, yüzlerce vatandaşımızda yaralandı.

Ülkemizin barış, kardeşlik ve huzura acil ihtiyacının olduğu bir ortamda meydana gelen bu insanlık dışı saldırı tüm ülkemizi yasa boğdu.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, ülkemizi derin bir acıya boğan bu menfur saldırıyı insanlığa ve barışa yönelik saldırı olarak kabul ediyor, şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına baş sağlığı diliyor, olayın faillerinin, azmettirenlerin ve menfaat umanların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesi için yetkili devlet kurumlarını göreve davet ediyor, Türkiye halkına sükûnet çağrısı yapıyoruz.

ÖLÜLERİ YAKMAK, SÜRÜKLEMEK İNSAN ONURUNA SAYGISIZLIKTIR

Basına yansıyan bilgilere göre 20 Temmuz 2015 tarihinden bu yana PKK’nın yaptığı saldırılar ve güvenlik güçlerinin PKK’ya yönelik operasyonlarında ölen insanların bazılarının cesetlerine insan onuruna yakışmayan muamelelerin yapıldığı kamuoyuna yansımış bulunmaktadır.

Bu bilgilere göre:

1. Diyarbakır Ak Parti milletvekili adayı Galip ENSARİOĞLU 13 Eylül günü Silvan ilçesinde gerçekleşen olayda PKK’lıların açtığı hendekleri kapatmaya çalışan Diyarbakır Çermikli polis memurunun PKK’lılar tarafından roket atarla öldürüldüğünü, cesedinin aynı PKK’lılar tarafından 3 defa benzin dökülerek yakıldığı, kül haline geldiğini olayla ilgili görüntülerin kendilerinde olduğunu ama kamuoyu ile paylaşamayacaklarını dile getirdi.
  2. 3 Ağustos 2015 günü Şırnak ili Konak Mahallesinde PKK yanlısı YDG-H  üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölen Lokman BİRLİK’e ait olduğu iddia edilen cesedin emniyet panzerine bağlanıp sürüklendiği, 10 Ağustos 2015 tarihinde Varto’da öldürülen PKK üyesi Kevser ELTÜRK’ün cesedine yapılan kabul edilemez muamele kamuoyuna yansımış bulunmaktadır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak ister güvenlik mensubu ister PKK mensubu olsun ölmüş insanların cesetlerine yapılan insan onuruna yakışmayan muameleleri, insanlık adına asla kabul edilemez buluyor, bahsedilen olayların uluslar arası hukuktaki uygulamalarının ve toplum vicdanındaki algılamasının da göz önüne alınarak çok yönlü olarak soruşturulması, varsa uluslar arası gerekçelerinin kamuoyuna duyurulması ve bir daha yaşanmaması için başlatılmış olan soruşturmaların acilen sonuçlandırılarak sonucunun kamuoyuyla paylaşılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-10-13