AVRUPA VE BATI, MÜLTECİLERİN KATİLİ OLDU

Ülkelerinde yaşanan iç çatışmalar, despot yönetimlerin baskısı ve olumsuz hayat şartları sonucu geri kalmış ülkelerin mazlum insanları rüya coğrafya zannıyla karadan ve denizden Batı Avrupa’ya doğru göçmeye devam ediyor.

Deniz yolu ile Yunanistan’a oradan da kara yolu ile Makedonya Macaristan üzerinden Batı Avrupa ülkelerine doğru kitleler halinde göç etmeye çalışan Suriye, Irak, Afganistan ve diğer mazlum coğrafyaların insanları her türlü insani değerden uzak şartlarda yolculuklarına devam ediyorlar. Bu sığınmacılardan kapalı kasa bir kamyonla Avusturya’yı geçmek isteyen içinde kadınların ve çocukların da bulunduğu bir grup bindikleri arabada havasızlıktan öldüler. Olayla ilgili şu ana kadar Avusturya hükümetinden her hangi bir soruşturma haberi duyulmadı.

Bunun yanında Libya açıklarında Afrika kökenli sığınmacıları İtalya’ya taşımaya çalışan geminin Akdeniz’de batması sonucu 200 sığınmacı boğularak hayatını kaybetti. 1 yıl içinde Akdeniz’de boğularak ölen sığınmacı sayısı 5 bini geçmiş bulunuyor.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Avusturya’da havasızlıktan ölen 71 sığınmacı ve Libya açıklarında boğularak ölen 200 sığınmacıya Allah’tan rahmet diliyor, her iki olayın faillerinin yakalanması, olayda ihmali olan devletlerin tespit edilerek uluslararası mahkemelerde yargılanarak işledikleri insanlık suçunun karşılığının verilmesi için Birleşmiş Milletleri, Uluslararası Adalet Divanını ve insan hakları örgütlerini göreve davet ediyoruz.

PKK saldırıları durdurmalı, kamu düzeni ve seçim güvenliği sağlanmalıdır.

Temmuz 2015 içinde meydana gelen Suruç katliamı, ardından PKK’nın Ceylanpınarda 2 polis memurunu yataklarında öldürmesiyle başlayan ve yakma, yıkma, yol kesme, şehirleri, şantiyeleri, mahalleleri, köyleri her türlü hukuku çiğneyerek işgal etme, insanları yüzlerce yıldır yaşadıkları şehirlerinden, köylerinden çıkarma şeklinde devam eden PKK saldırıları ülkemizde endişeli bir ortamın yaşanmasına sebep olmuştur.

20 Temmuz 2015’ten bu yana PKK saldırılarında hayatını kaybeden asker, polis, korucu, sağlık görevlisi ve sivil vatandaş sayısı 100’e yaklaşmış bulunuyor. Operasyonlarda ölen PKK mensubu sayısı da 100’lerce olarak basına yansımış bulunuyor. Sonuçta anaların ağladığı, kadınların dul, çocukların yetim kaldığı, insanların geleceğe endişe ile baktığı bir ortamı yaşamaya başladık.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle PKK’ya çağrımız tüm saldırılarını sona erdirerek silahlı mücadeleye son vermesi, daha fazla ülke insanının ölmesinin sebebi olmaması, hükümete ve TBMM’ye çağrımız saldırılara son verilip silahlara veda edilmesinin ardından barış ve kardeşlik çalışmalarının yeniden başlatılmasının yolunu açması. Ülkemizde barışın, kardeşliğin, güvenli bir hayatın ve 1 Kasımda yapılacak seçimlerde millet iradesinin her türlü baskı, korku ve şiddet ortamından uzak bir şekilde tecelli etmesi için her türlü hukuki düzenlemeyi yapması ve tedbirleri almasıdır.

Sadi ÖZMEN

MAZLUMDER Kayseri Şube Sekreteri