BU KARAR DARBECİLERİN YÜZ KARASIDIR

Mısır da 3 Temmuz 2013 günü, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed MURSİ’yi haksız ve hukuksuz bir darbe ile devirip, o günden bugüne iradesine sahip çıkmak için meydanlara çıkarak silahsız ve saldırısız eylemler yapan Mısır halkına karşı eli kanlı cuntanın zulmü devam ediyor.

3 Temmuz 2013’ten bu güne binlerce masum Mısırlıyı acımasızca katledip, binlercesini ceza evine koyan Sisi yönetimindeki Mısır cuntasının talimatlarıyla hareket eden darbe mahkemelerinin ülkedeki İhvan-ı Müslimin üyelerine verdiği idam kararları da dünyada kaygı ile takip ediliyor.

Daha önce Sisi cuntasının emri ile 529 İhvan üyesi hakkında idam kararı veren kukla Mısır mahkemesi şimdi de 683 İhvan üyesi hakkında sözüm ona “ Şiddete teşvik ve karakollara saldırı” suçlamasıyla idam kararı verdi. Minya ceza mahkemesinin idam kararı verdiği İhvan üyeleri arasında İhvan rehberlik konseyi başkanı Muhammed Bedii de bulunmaktadır. Bu kararla darbe mahkemesinin idam cezası verdiği İhvan üyelerinin sayısı 1212’ye ulaşmış bulunmaktadır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! İdam kararı verilen İhvan üyelerinin ailelerinin “Başımıza gelecek her türlü musibete karşı Allah bize yeter. O ne güzel dost ne güzel vekildir.” Diye haykırdığı, hiçbir hukuka, adalete, vicdana sığmayan tamamen emir kulları olarak verilen bu haksız idam kararlarını şiddetle tel’in ediyor, insan hakları örgütlerini, İslam İşbirliği Teşkilatını, Uluslar arası kamuoyunu ve vicdanını kaybetmemiş insanlığı bu haksız kararların iptali için mücadeleye davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-04-29
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ