ÇİN’İN UYGUR ZULMÜ DEVAM EDİYOR

Uygur Türklerinin anavatanı Doğu Türkistan'da işgalci Çin Halk Cumhuriyeti'nin Uygurlara yönelik insanlık dışı zulmü dünyanın gözü önünde artarak devam ediyor.

Din ve inanç özgürlüğüne müdahale, serbest dolaşım, dernek kurma, ifade özgürlüğü, zorla çalıştırma, kısırlaştırma, zorunlu doğum kontrolü ve diğer insan hakları ihlalleri Doğu Türkistan'da uygulanan insan hakları ihlallerinden bazıları olarak ortaya çıkmış bulunuyor. Milyonlarca insan da insanlık dışı şartlarda toplama kamplarında tutulmaktadır.

Çoğunluğu Batı ülkelerinden olmak üzere 40 kadar ülkenin kamplarda tutulan Uygurların özgür bırakılmaları ve uluslararası insan hakları inceleme heyetinin Doğu Türkistan'a kabul edilmesi için yaptığı müracaat ne yazık ki Çin Halk Cumhuriyeti tarafından kabul edilmedi. Uygurların özgür bırakılmaları için Çin Halk Cumhuriyeti'ne yapılan çağrı da 40 ülke arasında Türkiye dahil halkının çoğunluğu Müslüman hiçbir ülkenin olmaması da insan hakları adına talihsizlik ve üzüntü verici bir durum olarak ortaya çıkmış bulunuyor.

Mazlumder Kayseri şubesi olarak! Öz vatanlarında işgalci Çin yönetimi tarafından Uygur Müslümanlara yönelik her türlü insan hakları ihlalini şiddetle kınıyor, tel’in ediyoruz. Bu bölgede devam eden her türlü işkencenin sona ermesi için uluslararası toplumu ve insan hakları kuruluşlarını zalim Çin yönetimine karşı caydırıcı yaptırımlar uygulamaya davet ediyor, başka ülkelere sığınan Uygurların Çin’e iadesine müsaade edilmemesini istiyoruz.

ZALİM SİSİ, KANA DOYMUYOR

2013'te Mısır'da yapılan kanlı darbe ile Mısır halkının seçtiği meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirerek iktidara gelen Abdulfettah Sisi idamlarına, zulümlerine devam ediyor.

İktidarı kanlı darbe ile devralmasından bu yana on binlerce masum insanı hapislere atan, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile birlikte yüzlerce insanın insanlık dışı şartlarda hapishanelerde çürümesine ve ölmesine sebep olan, yüzlerce insanı idam ederek hayattan koparan darbeci Sisi, masum kanı dökmeye doymuyor.

Mısır'da hayat şartlarının bozulması ve baskılara karşı 19 Eylül'den bu yana devam eden gösterilerde birçok insan tutuklandı ve işkence altında cezaevlerinde tutuluyor. Bu insanlardan 15 tanesi adli yargılama olmadan idam edildiler, idamların devam edeceği kamuoyuna duyurulan haberler arasında bulunuyor.

Mazlumder Kayseri şubesi olarak! Mısır'da 7 yıldan bu yana devam eden, son günlerde hızla tırmanan devlet ve rejim kaynaklı insan hakları ihlalleri, tutuklama, işkence ve idamları şiddetle kınıyoruz. Yaşanan insan hakları ihlalleri, kötü muamele ve idamların devam etmemesi için uluslararası toplum, insan hakları teşkilatları, kamuoyu ve insanlığı zalim Sisi yönetimine yaptırım uygulamaya davet ediyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2020-10-09