EZAN İSLAMIN ŞİARIDIR! ASLA ENGELLENEMEZ

İsrail hükümeti başta Kudüs olmak üzere Filistin topraklarında Müslümanların namaza daveti ve İslam’ın şiarı olan EZAN’ın hoparlörlerden okunmasını yasaklamak için yeni bir karar daha aldı. Bundan başka 2 karar daha alınırsa ve uygulamaya konulursa İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında EZAN artık yüksek sesle okunamayacak ve Müslümanlar öz vatanlarında namaza yüksek sesle davet hürriyetinden mahrum kalacaklar.

İsrail bu kararla İslam’ın şiarı olan EZANI yasaklama kararı alan ilk hükümet olma zalimliğine de imza atmış olacak. Böylece inanç ve ibadet hürriyetine zorba bir uygulamayla engel koymuş olacak.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak İsrail hükümetinin aldığı bu zorba kararı insan hakları ve ibadet hürriyetine yapılan despot ve çirkin bir karar olarak değerlendiriyor, kararın derhal sonlandırılarak uygulamaya konulmaması için İslam dünyasının dini bütün sivil toplum kuruluşlarını, Türkiye hükümetini, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı ile Uluslar Arası Adalet Divanını olaya müdahil olmak için harekete geçmeye davet ediyoruz.

HOLLANDA İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR

Avrupa Birliği üyesi Almanya’nın Türkiye bakanlarına anayasa referandumuyla ilgili çalışmalarda toplantı yasağı koymasının ardından Hollanda hükümeti daha ileriye giderek Türkiye’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan KAYA’nın bu ülkedeki programını iptal etmekle kalmadı onun Rotterdam Türkiye Konsolosluğuna girmesini zor kullanarak engelledi. Bununla da yetinmedi Türkiye elçisinin konsolosluktan ayrılıp bakanla görüşmesine engel oldu. Böylece her türlü hukuku ayaklar altına alarak büyük bir insanlık suçu işledi.

Bakan KAYA’yı karşılamak için toplanan bu ülkedeki Türk vatandaşları üzerine atlı ve köpekli polislerle saldıran Hollanda güvenlik güçleri Türkiye ve Hollanda vatandaşı olan silahsız ve savunmasız bu insanları köpeklere ısırtıp, saatlerce sokakta bekletip sağlık görevlilerinin müdahalesine de engel oldular.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü silahsız ve saldırısız olmak şartıyla dünyanın her yerinde önemli bir insan hakkıdır. Güvenlik güçlerinin de gösteri yapan insanları dış müdahalelere karşı koruma mecburiyeti vardır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak 1990’lı yıllarda on bine yakın savunmasız Boşnak halkını Sırp katillere teslim ederek katledilmelerini sağlayıp dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık suçuna sebep olan Hollanda hükümetinin Türkiye bakanına ve vatandaşlarına karşı yaptığı hukuk ve insanlık dışı, dünya kamuoyunda infiale sebep olan çirkin ve Orta Çağdan kalma bu saldırıyı şiddetle tel’in ediyoruz. Olayda yaralanan Türk vatandaşlarına ve Bakan KAYA’ya geçmiş olsun diyoruz. Bu tür çirkinliklerin bir daha yaşanmaması için Birleşmiş Milletler Teşkilatını, Uluslararası Adalet Divanını, Uluslar Arası Hak İhlalleri İzleme Merkezini acil müdahaleye davet ediyoruz.

HALEPÇE KATLİAMI BİR DAHA YAŞANMASIN

Halep’çe katliamının üzerinden 29 yıl geçti.

Bundan 29 yıl önce Irak’ın zalim diktatörü Saddam Hüseyin’in verdiği emirle Kuzey Irak’ın Halep’çe kentine savaş uçakları ve helikopterlerden atılan kimyasal gaz ve bombalarla gerçekleştirilen katliam sonucu binlerce Irak vatandaşı hayatını kaybetmişti.

16 Mart 1988 günü meydana gelen ve insanlığın yüz karası olarak tarihe geçen katliamda 6.357 kişi zehirlenerek ya da yanarak ölmüş, 14.765 kişi ağır yaralanmış, on binlerce insan yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalmıştı. Katliam sebebiyle ölenlerin toplam sayısı 43.753, sakat kalanların sayısı ise 61.200 ‘e ulaşmıştı. Ayrıca Halepçe’de ki özürlü doğum oranı 2. Dünya savaşında ABD’nin atom bombası atarak insan kıyımı yaptığı Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerinden 4-5 kat daha fazla olduğu Dünya Sağlık Örgütünce rapor edilmiştir.

Halep’çe katliamı insanlık tarihinin yüz karası katliamlarından biridir. Zalim diktatör Saddam Hüseyin gibi eli kanlı diktatörler ve insanlık düşmanları olduğu sürece Afganistan, Irak, Filistin, Pakistan, Doğu Türkistan, Kuzey Afrika, Çeçenistan, Suriye, Yemen ve diğer bölgelerdeki katliam ve soykırımlar yaşanmaya devam edecektir.

MAZLUMDER olarak; başta Halep’çe katliamında hayatını kaybedenler olmak üzere tüm katliam mağdurlarını rahmetle anıyor, insanlığın bu tip katliamları bir daha yaşamaması için duyarlı insanları, Sivil Toplum Kuruluşlarını, Uluslararası İnsan Hakları Örgütlerini, İslam İşbirliği Teşkilatını, Birleşmiş Milletleri ve insanlık dostlarını, katliamlar meydana gelmeden alınacak tedbirlerle insanlığa sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Mehmet YAKUT

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-03-17
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ