HAK İHLALLERİ VE KATLİAMLAR RAMAZAN’DA DA DEVAM ETTİ

İsrail’in 2014 yılı Ramazan’ında Gazze’ye karadan, havadan ve denizden acımasızca yaptığı saldırılarda 2.250 kişi ölmüş, 11 bin kişi yaralanmış, 110 bin kişi evsiz kalmış, 100 bin kişi de evinden uzak yaşamak zorunda kalmıştı. 200 bin ev, cami ve okul yıkılmıştı.

İsrail katliamında harabeye dönen ve imarı için 30 yıl geçeceği söylenen Gazze katliamının acıları halen taze iken bu Ramazan’da da dünyanın başka mazlum ülkelerinde de ne yazık ki soykırımlar, baskılar ve zulümler devam etti.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Müslümanlarına yaptığı acımasız zulüm ve katliamlar, Suriye’de diktatör BAAS yönetiminin kendi halkına karşı yaptığı soykırımlar, bu ülkede DEAŞ örgütünün Suriye halkına karşı yaptığı katliamlar, PYD silahlı örgütünün Kuzey Suriye’de ki Arap ve Türkmenlere karşı yaptığı zorla göç ettirme ve ülkelerine el koyma şeklindeki zulümler ne yazık ki artarak devam ediyor.

Bunların yanında Mısır’da diktatör Sisi cuntasının Mısır halkına karşı katliamları, Yemen’de hakimiyet mücadelesi veren egemen güçlerin yaptığı katliamlar, Orta Afrika Cumhuriyetinde Fransa kontrolündeki kukla yönetiminin Müslüman halka karşı yaptığı katliamlar, Libya ve Tunus’ta uluslararası örgütlerin yaptığı katliamlarda ne yazık ki bu Ramazan’da da yüzlerce insan katledildi ve katledilmeye devam ediyor.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, dünyanın özellikle Müslüman toplumlarının yaşadığı mazlum coğrafyalarında devam eden katliamlarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara baş sağlığı diliyor, katliamları fotoğraflarıyla Kayseri toplumunun gündemine taşımayı bir sorumluluk olarak görüyor, mübarek Ramazan ayında da devem eden katliamların bir an önce sona ermesi için uluslararası toplumu, insan hakları teşkilatları ve maşeri vicdanı insiyatif almaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-07-13

Ziyaretçi Sayımız : 3572068