HDP BİNALARINA SALDIRILAR SEÇİMLERE YÖNELİK PROVAKASYONLARDIR

Ülkemizde 7 Haziranda yapılacak seçimler yaklaştıkça seçimlerin güvenliğine ve millet iradesine yönelik provakasyonlar da devam ediyor.

Daha önce MHP ve HDP binaları ile seçim bürolarına yönelik saldırıların ardından 18 Mayıs Pazartesi günü HDP’nin Mersin ve Adana’da ki merkezlerine bombalı saldırılar yapıldı. Mersin de saldırı maddi hasarla atlatılırken, Adana’da maddi hasar ve yaralanmalar meydana geldi.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, HDP’nin Mersin ve Adana binalarına yapılan daha önce İstanbul ve Ankara’da HDP ve MHP’nin binalarına ve seçim bürolarına yapılmış olan saldırıları seçimlerin güvenliği ve millet iradesine yapılan provakatif saldırılar olarak değerlendiriyor, hukuksuz ve kabul edilemez buluyor, yaralılara acil şifalar, yöneticilere geçmiş olsun diyor, insanlarımızı bu provakatif saldırılar karşısında serin kanlı ve aklı selim olmaya davet ediyor, saldırganların bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesi, bu olayların bir daha yaşanmaması için sorumluları göreve davet ediyoruz.

DENİZLERDE ÖLÜME TERK ETMEK, İNSANLIĞIN AYIBIDIR

Uzak Doğu Asya’nın mazlum ülkesi Arakan’ın sahipsiz Müslümanlarına despot yönetimlerin zulmü devam ediyor. Arakan’ın zulümden kaçan Müslümanlarının canlarını kurtarmak için denizlerdeki ölüm yolculuğu son günlerde tüm dünyanın gözü önünde artarak hız kazandı.

Son olarak Budist yönetimin zulmünden kurtulmak için Hint Okyanusunun azgın sularına açılan on bine yakın Arakanlı Müslüman, Malezya ve Endonezya devletlerinin sığınmacılara limanlarını kapatması sonucu okyanusun azgın sularında açlıktan ve susuzluktan ölüme terk edildiler. Issız okyanus sularında sahipsiz, kimsesiz ve çaresiz bir şekilde kendilerini kurtaracak bir yardım eli bekleyen mazlum Arakan Müslümanları tüm dünyanın gözü önünde bir bir ölmeye başladılar.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, Hint Okyanusunun Endonezya ve Malezya kıyılarında ıssız sularda Allahtan başka sahibi olmayan mazlum Arakan halkının yaşadığı bu insanlık dramına son vermek için uluslara arası yardım kuruluşlarını, Endonezya, Malezya ve Türkiye hükümetlerini, tüm İslam ülkelerini derhal harekete geçerek olaya müdahil olmaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-05-20