HDP VE MHP’YE SALDIRI, BARIŞ VE GÜVENLİĞE SALDIRIDIR

Türkiye’nin 7 Haziran 2015 milletvekilliği seçimleri için çalışmalar yaptığı, partilerin seçim beyannamelerini kamuoyuna açıklayıp adaylarını tanıtmaya başladığı bugünlerde seçimlerin güvenliğine ve barış ortamına yönelik provakatif saldırılarda hız kazanmaya başladı.

Önce Ağrı Diyadin’de PKK silahlı militanlarının uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerine saldırıp 4 askerin yaralanması, çıkan çatışmada 5 PKK militanının da ölümünün ardından şimdide şehirlerdeki parti binaları ve seçim bürolarına saldırılar başladı.

18 Nisan Cumartesi gecesi Ankara’da bulunan HDP genel merkezine yapılan silahlı saldırının ardından İstanbul Sarıyer’de ki MHP Armutlu seçim bürosuna silahlı saldırı da bulunuldu. HDP’ye yapılan saldırının failleri yakalanmasına rağmen MHP’ye yapılan saldırının failleri henüz yakalanamadı

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde HDP ve MHP’ye yapılan saldırıları seçimlerin güvenliğine, barış ortamına ve siyaset yapma hakkına yönelik provakatif saldırılar olarak değerlendiriyor, kabul edilemez buluyor, esefle kınıyor, bu tür saldırıların yaşanmaması için güvenlik güçlerini tedbirler almaya davet ediyor, toplumumuzun sağduyusuna güveniyor, saldırıların faillerinin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını talep ediyoruz.

Sadi ÖZMEN

MAZLUMDER Kayseri Şube Sekreteri