HİÇ KİMSE DOKUNULMAZ DEĞİLDİR HİÇ KİMSE İNANCINDAN DOLAYI MAĞDUR OLMAMALI

Ramazan ayında başlayıp, bayramdan sonra devam eden, 18 Ekim Salı günü Bitlis in Güroymak ilçesinde mayın patlatılması sonucu 5'i polis, 3'ü sivil ve çocuk 8 kişinin ölümü daha sonraki gün ise Hakkari, Yüksekova ve Çukurca da yapılan ve 30'a yakın askerin hayatını kaybettiği PKK saldırılarında 2 ay içinde 100' e yakın asker, polis, kadın, çocuktan oluşan insanımız hayatını kaybetti.

Ölenler arasında masum çocuklar, kadınlar, anne karnındaki çocuklar, siviller, eşini ve ailesini ziyaret için bölgeye gelenler de var. Bazen bombalama bazen mayın tuzağı bazen bir arabaya yüzlerce mermi sıkılarak insan hayatına son veriliyor. Hayatlarını kaybedenler bu ülkenin vatandaşlarıdır. Sonunda analar ağlıyor, ocaklar sönüyor, yuvalar harap oluyor, ülke insanları arasında kin ve husumet duyguları artıp, sevgi ve güven azalıyor.

Bu süre içinde olayların sorumlusu ve planlayıcısı oldukları iddiasıyla, KCK mensubu olduğu iddia edilen 100' ün üzerinde insan (içinde seçilmiş belediye başkanları, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri) ın da bulunduğu kişiler savcıların talimatıyla güvenlik güçlerince gözaltına alındı ve sorgulamaları devam ediyor.

Gözaltına alınan bu insanlar! Acımasızca yapılan (dağda ve ovada) yüzlerce insanın hayatına mal olan çatışma ve saldırıların planlayıcıları oldukları iddiasıyla gözaltına alınmış bulunmaktadırlar. Sorgulamalar sonucunda gerçek ortaya çıkacaktır.

Geçen hafta TBMM ye verilen bir önergeyle meclise kadın vekillerin başörtüsüyle girebilmelerinin önündeki engellerin kaldırılması ve isteyen kadın vekilin inancı gereği meclise girip çalışmalara katılmasının sağlanması istendi.

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN yaptığı bir konuşmada önerge verenleri kastederek "Zerdüşt olanın başörtüsüyle işi ne" diyerek önergeyi verenleri ve bunların inançlarını dışlayıcı bir hitapta bulundu. Başbakan bu hitabıyla Zerdüşt inancına sahip olanlarında bu ülkenin vatandaşı, kendisinin de bunların da başbakanı olduğunu unuttu ve aslında dini inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun, her insanın ülkemizin yıllardır kanayan yarası olan başörtüsü yasağı zulmünün sona ermesi için talepte bulunabileceğini görmezden geldi. Halbuki insanlar başkaları içinde talepte bulunabilirler ve niyet okuyuculuğu yapılmadan taleplerinin dikkate alınmasını isteyebilirler.

Kayseri MAZLUMDER olarak! Zalime karşı mazlumun yanında olma prensibimizle hukuksuzluğun, adaletsizliğin karşısında durarak, insanın en temel hakkı olan yaşama hakkına müdahale eden ve bunun için planlar yapan ve yaptığı iddia edilen (sıfatı ne olursa olsun) her insanın hukuk ve adaletin dışına taşmamak şartıyla tutuklanabilmesi hukuk ve adalet içinde yargılanarak suçlu olup olmadıklarının ortaya çıkarılabilmesi, bu konuda siyasiler dahil hiçbir kimseye ayrım yapılmaması gerektiğine inanıyoruz.

Ayrıca azınlık çoğunluk ayrımı yapılmadan etnik grubu, dini inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun kendileri ve başkaları için özgürlük talebinde bulunanların niyetine bakmaksızın kınanamayacağına inanıyor ülkemizde akan kanın bir an önce durdurulması için temel insan haklarına getirilen ve bugüne kadar onbinlerce insanın mağduriyetine sebep olan özgürlüklerin önündeki engellerin, toplumun farklı kesimleriyle diyalog içinde çalışılarak yapılacak yeni bir anayasa ile kaldırılacağına inanıyor, bu konuda TBMM başta olmak üzere tüm resmi ve sivil kurumlar ile kanaat önderlerini göreve davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk. Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-10-21
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ