İDLİB'DE İNSANLIK ÖLÜYOR

Suriye'nin İdlib şehri; Türkiye, Rusya ve İran Devletleri arasında yapılan Astana ve Soçi mutabakatları ile çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Beşar Esed rejiminin saldırılarından kaçarak sığındığı 4 milyon insanı barındıran bir şehirdir.

Soçi'de varılan mutabakatı yok sayarak İdlib’e karadan ve havadan saldıran Rusya, İran ve Beşar Esed güçlerinin acımasız saldırıları sonucu 3 ay içinde 1 Milyon 800 bin mazlum, soğuk kış günlerinde her türlü imkandan yoksun olarak Türkiye sınırına sığınmak zorunda kaldı.

3 ay içinde Beşar Esed, Rus ve İran güçlerinin saldırıları sonucu 2 bin masum insan hayatını kaybetti. Barınak bulamayan çocuklardan donarak ölenler oldu. Türkiye'nin AFAD, Kızılay, İHH, Diyanet Vakfı ve diğer sivil kurumlarının özverili çalışmaları ile sınırımıza sığınan 2 milyona yakın insan, yardımlarla ölümün pençesinden kurtarılmaya çalışılıyor.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak!  idlib'de yaşanan insanlık dramından bazı kareleri toplumumuzun gündemine taşımak için düzenlediğimiz “İDLİB’DE İNSANLIK ÖLÜYOR” fotoğraf sergimizi hizmete sunuyoruz. Sergimiz 2 gün boyunca ziyarete açık olup tüm Kayseri halkımızı ziyarete davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2020-02-19