İNSANLIK AKDENİZ VE AVRUPA’DA YOK OLDU

2011’den beri devam eden iç savaştan kaçan Suriyelilerin Akdeniz sularında ve Avrupa’da ölümleri insanlığın ölümünün işaretleri oldu.

Geçen hafta Avusturya’da kapalı kasalı bir kamyonda havasızlıktan ölen 71 Suriyeli sığınmacının ardından, Libya açıklarında boğularak ölen 200 Kuzey Afrikalı mültecinin acısını üzerinden atamayan insanlık, Türkiye’nin Bodrum sahillerinde Yunanistan’a geçmek isterken şişme botun alabora olması ile Ege sularında ölen 12 Suriyelinin acısıyla büyük bir üzüntü yaşadı. Avrupa’ya sığınmak için gece karanlığında Türkiye kıyılarından Yunan adalarına doğru yola çıkan Suriyelilerin bindikleri şişme bot aşırı yük sebebiyle su alarak alabora oldu. Ege sularında gece karanlığında ölen 12 Suriyelinin cesetleri Türkiye kıyılarına vurdu. Bunların içinde bulunan 2 yaşındaki Aylan KURDİ’nin kıyıya vuran cansız bedeni vicdanını kaybetmemiş dünyanın yüreğini dağladı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Ege Denizindeki elim kazada hayatını kaybeden Suriyeli sığınmacılara Allah’tan rahmet diliyor, olayda parmağı olan insan tacirlerinin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını, bu gibi dramların bir daha yaşanmaması için Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Avrupa Birliği ülkelerini acilen tedbirler almaya davet ediyoruz.

PKK HALKA KULAK VERİP SALDIRILARI DURDURMALI

Suruç katliamından buyana doktor, çocuk, sağlık çalışanı, korucu, şantiye görevlisi ve sivil 100’den fazla insanımız PKK saldırıları sonucunda hayatını kaybetti. Yüzlerce iş makinası, kamyon, otobüs ve özel araç yakıldı. Birçok ev ve iş yeri harap edildi. Birçok il ve ilçede insanlarımız bulundukları bölgeyi terk ettiler. Okullar, karakollar, sağlık ocakları, iş yerleri saldırıya maruz kalarak kullanılamaz hale geldi. Tüm bu olaylar başta Güneydoğu ve Doğu Anadolu insanımız olmak üzere tüm Türkiye’yi derin endişe ve üzüntüye sevk etti.

Şırnak başta olmak üzere Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da birçok aşiret, kanaat önderi ve sivil toplum temsilcileri bir araya gelerek bölgede 3 yıldan bu yana devam eden barış ortamının yeniden sağlanıp devam etmesi için PKK’ya yaptıkları çağrıda şunları söylediler. Saldırıları bırak, silahı terk et, ülke dışına çık. Bu çağrıların sivil insanlar tarafından yapılması barışın sağlanmasında sivillerin insiyatif alması açısından önemli bir gelişmedir.

PKK’nın savunmasız sivilleri, doktorları, çocukları ve yaşlıları öldürmesi, köprüleri yıkması, kamyonları, karakolları, okulları yakarak, inşaatları basarak ekonomiyi felç edip, topluma korku salıp bölgede hayatı yaşanmaz hale getirmesi hiçbir insanlık erdeminin kabul etmeyeceği uygulamalardır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! PKK saldırılarında hayatını kaybeden savunmasız insanlara Allah’tan rahmet dilerken barışın ve kardeşliğin tesisi için PKK’nın bölgeden yükselen bu sese kulak vermesini, derhal saldırıları sona erdirmesini, silahları bırakmasını, ülke dışına çıkarak daha fazla masum insanın katliamının faili olmamasıdır.

Sadi ÖZMEN

MAZLUMDER Kayseri Şube Sekreteri