İŞGALİN 5. YILINDA IRAK YANIYOR

20.03.2008/Kayseri

İŞGALİN 5. YILINDA IRAK YANIYOR

Bugün komşumuz Irak'ın ABD ve müttefiklerince işgalinin beşinci yıl dönümüdür. Beş yıl önce: nükleer silah ürettiği ve ABD de yapılan 11 Eylül saldırılarının suçlusu olduğu gerekçesi ile Irak işgal edildi.
İşgalle birlikte; sözüm ona Irak halkı, zalim SADDAM yönetiminden kurtulacak, demokrasi ve insan haklarının hakim olduğu bir yönetim kurulacaktı.
Ne yazık ki! hem işgal gerekçesi olan iddialar, hem de Irak'a getirileceği vaat edilen yönetim şeklinin tamamen yalan ve uydurma olduğu, hem Birleşmiş Milletler hem de ABD yetkililerince daha sonra yapılan açıklamalarla ortaya kondu.
Beş yıldan bu yana Irak; bir yandan mezhep kavgaları, bir yandan etnik çatışmalar, diğer yandan da çeteler ve soyguncu mafya kuruluşlarının cirit attığı, kaos ve korkunun hakim olduğu bir ülke haline getirildi.
İşgalin başladığı 2003 yılından bugüne kadar IRAK'ta: 1 milyonun üzerinde insan öldürüldü, 4 milyondan fazla insan yaşadıkları yerleri terk etti, 5 milyonu aşkın çocuk yetim kaldı, yüz binlerce insan kayboldu, yüz binler kadın kirletildi, bir o kadar insanda cezaevlerinde çürümeye mahkum edildi. Bugün için! her gün ortalama 100 kişi bombalama, çatışma ve faili meçhul saldırılarla öldürülüyor. Her gün Dicle nehrine ve yol kenarlarına öldürülen yüzlerce insanın cesedi atılıyor ve nehirdeki balıklara yem ediliyor.
Bizi insanlığımızdan utandıran, gördüğümüz vahşet manzaraları karşısında dimağımızı donduran, Irak halkını ve devletini tarumar eden bu acımasız işgalin failleri olan ABD ve müttefiklerini şiddetle kınıyor, işgalin bir an önce son bulması için tüm uluslararası kuruluşları bu konuda çaba sarf etmeye davet ediyor, Irak'ta ülke bütünlüğünü, toplum bütünlüğünü, ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri yok eden işgalciler hakkında uluslararası mahkemelerce yargılamaların yapılarak gerekli cezaların verilmesini talep ediyoruz.

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Adına
Mazlumder Şube Başkanı Ahmet TAŞ